Student-Ecke

"Večer ususret Uskrsu" na KBF-u

Samstag, 19 März 2016 |

Dana 22. ožujka 2016. godine u 19 sati, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu upriličena je „Večer ususret Uskrsu‟. Uz glazbene točke studentskoga okteta i benda Ruah, prigodnu čestitku, u ime Studentskoga zbora KBF-a uputio je Željko Filajdić. Predsjednik Studentskoga zbora naglasio je kako polazeći od Biblijskog temelja, Uskrsnuće računa s dramom čovjeka i ono nije puki povratak u staro, u život da bismo ponovno umrli, već je novost toga Uskrsnuća da polazi iz smrti u život i počelo je moga Uskrsnuća. Taj novi život ne križa biološki već jest ono sve što ja jesam budući da je u tome Uskrsnuću jedino moje spasenje. Tako smo otvoreni preobražaju, u tome smo sposobni za ono novo, više.

U ime Zajednice prijatelja Fakulteta, čestitku je uputila vjeroučiteljica Marijana Černava, istaknula je kako u ovom vremenu intenzivne priprave za Uskrs, iz svijesti da nam se Krist cijeli dao, moramo smoći snage pronaći Uskrslog Isusa u nama samima, što zahtjeva žrtve i odricanja, ali i dokazuje našu ljubav prema Bogu i prema čovjeku. „Na to nas u godini milosrđa poziva i papa Franjo: da budemo prenositelji Božje Riječi i širitelji radosti, da poput uskrsne svijeće koja donosi svjetlo, svojim životom i djelom budemo svjetlo za ljude oko nas.“
Prisutnima je potom čestitku u ime Uprave Fakulteta uputio prodekan za financije i organizaciju poslovanja, doc. dr. sc. Grgo Grbešić, koji je uzevši sliku trijumfa rimskih careva, naglasio kako je Kristovo Uskrsnuće najveći trijumf. Kroz taj trijumfalni luk Krist vodi nas, robove, kako bi nas preobrazio i oslobodio.
Na koncu programa čestitku o Uskrsu 2016. uputio je i generalni vikar mons. mr. sc. Ivan Ćurić rekavši kako smo pozvani širiti Radosnu vijest jer je besmrtnost ušla upravo preko Sina Božjega, Isusa Krista. U tome događaju otvaraju nam se vječna vrata raja, kako bi istakao eshatološki sveti Pavao.
Program je završen domjenkom, međusobnim čestitanjem i druženjem nastavnika, djelatnika, studenata i prijatelja Fakulteta.

                                                                                                                                                                         E. Milljković /S. Bradarić

                                                                                                                                                                                                                             

            

Image Gallery

Kontakt

Katholische theologische Universität in Đakovo

  • Petra Preradovića 17, p. p. 54
   HR - 31400 Đakovo
  • Port: (++385) 031/802-400
   Secreteriat: (++385) 031/802-402
   Fax: (++385) 031/802-403
  • tajnistvo [et] djkbf.hr

IBAN account:
Fakultät: HR4523900011100474440
Wohnheim: HR3123900011500027586