Događanja
Ponedjeljak, 03 Listopad 2022 14:25

Zaziv Duha Svetoga i početak akademske godine

3. listopada 2022. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održana je Inauguracija u novu akademsku godinu. Dan je započeo misom zaziva Duha Svetoga koju je predvodio mons. dr. sc. Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije u koncelebraciji s v. d. dekana prof. dr. sc. Ivicom Ragužem, vršiteljima dužnosti prodekana izv. prof. dr. sc. Borisom Vulićem, izv. prof. dr. sc. Šimom Šokčevićem i izv. prof. dr. sc. Davorom Vukovićem, rektorom Bogoslovnog sjemeništa izv. prof. dr. sc. Stjepanom Radićem i ostalim profesorima s Fakulteta.

Petak, 30 Rujan 2022 19:10

Susret novoga Dekana sa studentima prve godine

30. rujna 2022. godine vršitelj dužnosti dekana Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu prof. dr. sc. Ivica Raguž održao je susret sa studentima prve godine. Na početku susreta Dekan ih je srdačno pozdravio i poželio im dobrodošlicu. Nakon što su se svi kratko predstavili, Dekan im je uputio misli koje ih trebaju voditi kroz svih pet godina njihova studiranja. Radi se o sljedećim mislima.

Petak, 30 Rujan 2022 08:42

Aktivnosti Karitativno-humanitarne skupine studenata KBF-a

Predstavnici studenata, predvođeni voditeljicom karitativno-humanitarne skupine studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta, izv.prof.dr.sc. Suzanom Vuletić, ovih su dana dostavljali donacije pojedinim korisnicima socijalnih udruga i centara. Tim posjetima, u ime fakulteta, uručeni su brojni paketi knjiga koje smo uspjeli pribaviti zahvaljujući donacijama KBF-a u Đakovu, studentskog zbora u Osijeku i dipl.teol. Ivana Bassija, voditelja Udruge sv. Vinka Paulskog.

Petak, 23 Rujan 2022 10:20

Završio trodnevni TPS u Đakovu

Trećega i posljednjega dana Teološko-pastoralnog seminara za svećenike u Đakovu, 23. rujna, koji se održavao na temu „Komunikacija u svećeničkom poslanju“, predavanja su održali prof. dr. sc. Vladimir Dugalić, doc. dr. sc. Sande Smoljo-Dobrovoljski te dr. sc. Vitomir Zečević.

Četvrtak, 22 Rujan 2022 11:15

Teološko-pastoralni seminar u Đakovu: predavanja drugoga dana

Drugi dan Teološko-pastoralnog seminara u Đakovu, u srijedu, 21. rujna, započeo je predavanjem prof. dr. sc. Danijela Labaša na temu: Istina kao trajni temeljni aspekt komunikacije i u doba postistine, dezinformacija i lažnih vijesti. Započeo pitanjima: Mogu li prenositi činjenice u društvu i svijetu koji je ispunjen takozvanim alternativnim činjenicama? Može li se prenositi istina u doba post-istine? I što nam, kao društvu i pojedincima, uopće znači istina?

Stranica 1 od 67

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.