Obavijesti

Obustava kontaktne nastave na Katoličkom bogoslovnom fakultetu od 16.3.2020. tijekom naredna dva tjedna

Monday, 27 April 2020 |

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, koja je uzrokovana korona-virusom, SARS-CoV-2 / COVID-19,

Vlada Republike Hrvatske i Stožer civilne zaštite te Rektorat Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, uputio je dopis svim sastavnicama Sveučilišta, na temelju kojih je rektor, prof.dr.sc. Vlado Guberac donio upute o sljedećem postupanju:

  • Obustavlja se kontaktna nastava na svim Sveučilišnim sastavnicama u naredna dva tjedna, počevši od 16.3.2020.
  • Odgađaju se svi oblici stručne prakse, posjeta studenata, klinička nastava, tjelesna i zdravstvena kultura.
  • Erasmus mobilnost studenata koji su na razmjeni, obustavljaju se do 1.5.2020. Preporuka Sveučilišta u Osijeku je da se svi studenti koji su u ovome trenutku na Erasmus mobilnosti vrate na svoje matične fakultete. Detalje o uključivanju u nastavu na matičnoj sastavnici Sveučilišta u Osijeku ćete pravovremeno primiti putem e-maila.
  • Preporučuje se održavati konzultacije sa studentima elektronskim ili telefonskim putem.
  • Predlaže se kontinuum održavanja nastave putem dostupnih on-line platformi (Loomen, Merlin/koji administrira Srce, Skype…), preko svojih AAl@EduHr elektroničkih identiteta.
  • Postojeće nastavne materijale u digitalnom obliku, (u obliku skripti, power point prezentacija, preporučenih članaka i ostalih metoda) nastavnici trebaju proslijediti sistem inženjeru, g. Marinu, na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.., koji će biti dostupni studentima preko institucijskog weba na zasebnom sučelju.
  • Svi nastavnici trebaju biti dostupni i na raspolaganju za vrijeme nastave kako je to rasporedom predviđeno.
  • Nastavu je potrebno redovito na dnevnoj razini, sukladno rasporedu održavanja predavanja, unositi u ISVU sustav.
  • Svi zaposlenici i studenti, koji su proteklih 14 dana boravili u inozemstvu, ili imaju izražene simptome gripe, dužni su javiti se prodekanici za nastavu i studente (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) i ostati u samoizolaciji (tijekom narednih 14 dana i/li od dana povratka u RH).
  • Uprava KBF-a je dužna svakodnevno informirati Upravu Sveučilišta i dostavljati popis studenata u samoizolaciji putem Ureda rektorata (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).
  • Studentski dom ostaje otvoren, uz podignute mjere higijene na najvišu razinu, dok se knjižnica zatvara za otvoren pristup, a djelatnici ne-nastavnih služni nastavljaju s redovitim radom.

Svi se trebaju pridržavati uputa tijela nadležnih za epidemiološku situaciju te redovito pratiti obavijesti na mrežnoj stranici Sveučilišta U Osijeku koje će se dostavljati putem elektroničke pošte i društvenih medija.

U ovakvim trenucima, kada bi svaki oblik neopravdanog straha i neodgovornog ponašanja mogao značajno naškoditi aktivnostima koje se provode u suzbijanju širenja virusa, vrlo je bitno

  • imati povjerenja u one koji o tome najviše znaju: liječnice i liječnike, znanstvenike i znanstvenice;
  • biti pravovremeno i kvalitetno informiran o savjetima zdravstvenih vlasti;
  • odgovorno se pridržavati tih savjeta;
  • osobno pridonijeti ne širenju straha i nevjerodostojnih informacija.

Kao i u svim značajnim situacijama, i u ovoj je uloga odgojno-obrazovnog sustava iznimno važna. Odgojno-obrazovne vlasti izdale su niz uputa vezanih za osiguravanje nužnih higijenskih mjera, općih mjera zaštite kao i putovanja u inozemstvo (v. Ministarstvo znanosti i obrazovanja, 2020a, 2020b), a Pravobraniteljica za djecu je pozvala da se svi angažiraju oko zaštite zdravlja djece u odgojno-obrazovnim ustanovama (Pravobraniteljica za djecu, 2020), ukazujući na važnost informiranja iz kvalitetnih, provjerenih i vjerodostojnih izvora kako bi se spriječilo širenje neistinitih informacija i lažnih vijesti.

Korisne poveznice:

 

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.