Događanja

Održan Info dan o ERASMUS + programu mobilnosti za ljetni semestar ak. god. 2019./2020.

Autor:  Petak, 04 Listopad 2019 |

3. listopada 2019. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, održan je Info dan o ERASMUS + KA 1 programu individualne mobilnosti studenata za akademsku godinu 2019./2020. koji se provodi u okviru Erasmus+ Programa Europske komisije.

Osnovni ciljevi Erasmus+ studijskog boravka su: stjecanje novih iskustava u području obrazovanja, jezika i kulture; promicanje suradnje među visokoškolskim ustanovama i organizacijama; obrazovanje studenata s međunarodnim iskustvom; jednostavnije priznavanje razdoblja mobilnosti te prijenos bodova primjenjujući ECTS bodovni sustav.

Mobilnost u svrhu studijskog boravka i/ili stručne prakse moguće je realizirati na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u Erasmus+ programskim zemljama 27 država članica Europske unije: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Litva, Latvija, Finska, Francuska, Grčka, Njemačka, Mađarska, Irska, Italija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska i Velika Britanija, te partnerskim zemljama: Island, Norveška, Lihtenštajn, Srbija Turska i Makedonija.

Studentima su predstavljene partnerske zemlje s kojima Katolički bogoslovni fakultet već ima potpisane sporazumne ugovore.

1. Katholische Privatuniversität Linz, Austrija
2. Karl Franzens Universität Graz, Austrija
3. Catholic University of Leuven, Leuven, Belgija
4. Charles University in Prague, Prag, Češka
5. Westfälische Wilhelms-Universität Münster, Njemačka
6. Faculty of Theology in Paderborn, Paderborn, Njemačka
7. Albert-Ludwigs-Universität Freiburg, Njemačka
8. MF Norwegian School of Theology Oslo, Norveška
9. Uniwersytet Papieski Jana Pawła II w Krakowie, Krakow, Poljska
10. Adam Mickiewicz University, Poznan, Poljska
11. Catholic University in Ružomberok, Ružomberok, Slovačka
12.  Univerza v Ljubljani, Slovenija
13. Universidad Pontifica de Salamanca, Salamanca, Španjolska

Predočeni su vremenski okviri, uvjeti i evaluacijski kriteriji prijave te financijski iznosi stipendiranja za raspisani natječaj za mobilnost u svrhu studijskog boravka koja će se realizirati u razdoblju: 01. lipnja 2019. – 31. svibnja 2020.

Natječaj traje do 11. listopada 2019. Sve podrobnije informacije mogu se naći na http://www.unios.hr/natjecaj-za-erasmus-ka1-mobilnost-studenata-u-akad-godini-2019-2020/

Prijavni obrazac u elektroničkom obliku (.doc ili .docx format) potrebno je poslati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a potpisani primjerak i ostale dokumente za prijavu na natječaj potrebno je poslati isključivo preporučenom poštom na adresu:

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Rektorat
Za ERASMUS+ KA1 Natječaj, rok 11.10.2019.
Trg Svetog Trojstva 3
31000 Osijek

Prethodno tome, mole se studenti da svu dokumentaciju prvotno donesu na provjeru, Institucijskoj Erasmus koordinatorici, izv.prof. Suzani Vuletić ili dostave uredu za kvalitetu.

Osim navedenih institucija i Sveučilišta, otvorene su mogućnosti potpisivanja novih bilateralnih sporazuma prema osobnim afinitetima studenata. 

Nadajući se prepoznavanju prilika i prednosti međunarodne Sveučilišne razmjene studenata, te izravnih učenja na primjerima dobre prakse, svim zainteresiranim studentima želimo puno sreće na natječaju i stečenog znanja na međunarodnoj razini.

Tekst: Izv.prof.dr.sc. Suzana Vuletić
Fotografija: Brigita Kukuruzović

 

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.