Događanja

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA STUDENTE

Autor:  Petak, 13 Prosinac 2019 |

12. prosinca 2019. godine je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održana adventska duhovna obnova u kapelici Marije, Majke Crkve za sve studente koju su predvodili dr.sc. Antun Japundžić i dr. sc. Karlo Višaticki.

Uvodne riječi je uputio vlč. Japundžić govoreći kako je cijeli ljudski život jedno iščekivanje, tako da je i ovaj advent vrijeme iščekivanja Kristova dolaska te vrijeme nade i poziva na budnost. Središnji lik ovog došašća je Ivan Krstitelj- čovjek neugledne vanjštine koji je pripremao put Gospodinu. Kao kontrast njegovoj vanjskoj grubosti je njegova skromnost, jednostavnost i poniznost koji su poziv svakom vjerniku. Bitno je pripremiti srce i vlastitu nutrinu za Boga. Nadalje, je u promišljanju istaknuo kako su svi kršćani pozvani naviještati Kraljevstvo Božje riječju, ali još bitnije svojim životom te postaviti Boga kao prioritet. Razmatranje je zaključio riječima u kojima je naglasio važnost pronalaska Gospodina u gužvi života.

Nakon ovog promišljanja je vlč. Višaticki izvršio pokorničko bogoslužje te veliki ispit savijesti i pozvao na mogućnost ispovijedi kako bi spremno i dostojno dočekali Kristov dolazak.

Tekst / Fotografija: Matea Miličić / Marija Hardi

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.