Događanja

Započelo izvođenje nastave za 1. generaciju studenata sveučilišnog spec. studija Propedeutika psihoterapije i teoterapije

Autor:  Utorak, 10 Listopad 2023 |

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu u petak, 6. listopada 2023. započelo je izvođenje nastave za prvu generaciju studenata sveučilišnog specijalističkog studija Proepedeutika psihoterapije i teoterapije. I dok je formalno nastava započela dan ranije, u četvrtak, putem Microsoft Teams platforme, u petak je započela redovita nastava uživo.

Riječ dobrodošlice uputio je u ime Uprave Fakulteta vršitelj dužnosti dekana izv. prof. dr. sc. Ivica Pažin, istaknuvši pri tome važnost interdisciplinarnog pristupa u školovanju polaznika započetog specijalističkog studija. Nadalje je izv. prof. dr. sc. Pažin ponosno istaknuo što smo prvi i jedini fakultet u Republici Hrvatskoj koji izvodi sveučilišnu nastavu na poslijediplomskoj razini iz područja propedeutike psihoterapije i teoterapije. Ujedno je i zahvalio doc. dr. sc. Josipu Bošnjakoviću na osobitom zalaganju i upornosti kako bi se ovaj studij ustrojio i započeo sa izvođenjem nastave, te je istaknuo kako je Studij započet uskom suradnjom Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja, koje je ujedno i partner izvan visokoškolskog sustava koji sudjeluje u izvođenju predloženog studija.

Studentima se također obratio i Voditelj studija doc. dr. sc. Josip Bošnjaković zahvalivši im na povjerenju koje su nam ukazali upisavši ovaj studij. Istaknuo je da je u prvu generaciju na sveučilišni specijalistički studij Propedeutika psihoterapije i teoterapije u akademskoj godini 2023./2024. upisano sveukupno 32 studenta, zbog čega su djelatnici Fakulteta iznimno zadovoljni, te da će nastavno osoblje dati sve od sebe kako bi polaznici specijalističkog studija ostvarili svoja očekivanja od Studija. U pripremi studija, istaknuo je doc. dr. sc. Bošnjaković, su za suradnju i nastavnike tražene osobe s bogatim, izvrsnim i prepoznatim znanstvenim i stručnim znanjem i iskustvom.

Na kraju uvodnog dijela, studentima se obratila i tajnica Fakulteta Tihana Kuterovac, mag. iur. sa informacijama vezanim uz organizaciju samog studija.

Nastava je dalje nastavljena uvodnim predavanjem iz kolegija „Biološka osnova psihičkih procesa“.

 

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.