Obavijesti

Nova knjiga prof. dr.sc. Pere Aračića, professora emeritusa

Srijeda, 25 Kolovoz 2021 |

U Biblioteci Nova evangelizacija. Znakovi vremena 6(7) u  izdanju Đakovačko-osječke nadbiskupije - Nadbiskupskog ordinarijata i Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ objavljena je nova knjiga prof. dr. sc. Pere Aračića, professora emeritusa pod naslovom „ Hrvatska, kamo ideš? Crkveno djelovanje za brak i obitelj i hrvatsku budućnost“.

Autor u knjizi  progovara kakvi  su se sve procesi događali i još uvijek se događaju u Crkvi, prosuđujući ih u svjetlu Drugog vatikanskog koncila, te zaključuje da je crkvena zajednica, ukorijenjena u župnim zajednicama i 'kućnim Crkvama' odraz onoga što se događa  na općoj i društvenoj razini.

„Svrha ove studije nije da se upire prstom u društvene institucije, nego da se, prije svega, propita o crkvenoj odgovornosti. Kad se izgovara riječ suodgovornost, onda se hoće reći da Crkva u Hrvata nije jedina odgovorna za budućnost hrvatskog naroda, ali je itekako suodgovorna. I Crkve se mora zajedno s autorom i svima nama priupitati: Hrvatska, kamo ideš?“ piše u predgovoru nove knjige prof. dr. Aračića.

 

 

U istoj biblioteci objavljeno je drugo, nepromijenjeno izdanje knjige „Radosna poruka krštenja. Susreti s roditelji prije i poslije krštenja“ prvotno objavljeno 2016. godine.

Knjige se mogu naručiti u Nadbiskupijskoj knjižari bl. Salomeja u Đakovu, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon: 031/802-430.

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.