Dr. sc. Vesna Bjedov

Dr. sc. Vesna Bjedov

izv. prof. dr. sc. Vesna Bjedov

Vesna Bjedov rođena je u Osijeku gdje je završila osnovnu školu, gimnaziju i Pedagoški fakultet – današnji Filozofski fakultet. Magistrirala je 2005., doktorirala 2010. na Filozofskom fakultetu u Osijeku. U Osnovnoj školi Franje Krežme u Osijeku radila je od 1993. do 2005. kao učiteljica hrvatskoga jezika. Od 2005. do 2008. bila je viša savjetnica za hrvatski jezik u Agenciji za odgoj i obrazovanje Podružnici Osijek, a od 2008. do danas radi na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Uže su područje njezina znanstvenoga zanimanja kroatistika i metodika nastavnih predmeta humanističkih znanosti. Nositeljicom je nekoliko obveznih i izbornih metodičkih predmeta: Metodika nastave hrvatskoga jezika, Metodika nastave jezičnoga izražavanja, Metodika nastave filma, Izvannastavne jezične aktivnosti. Osim redovite nastave izvodi Metodiku nastave (obvezni predmet) i Slušanje, govorenje, čitanje i pisanje u nastavi (izborni predmet) u okviru Programa pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Od akademske godine 2019./2020. vanjskom je suradnicom Katoličkog i bogoslovnog fakulteta u Đakovu u dvama izbornim predmetima: Kreativno jezično izražavanje u nastavi vjeronauka i Metodički pristupi nastavi vjeronauka.

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku voditeljicom je Programa pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe i Centra za didaktičko-metodička istraživanja. Dugogodišnjom je članicom Matice hrvatske, aktivno je bila uključena u rad Odjela za hrvatski jezik – Ogranak Osijek, a bila je i voditeljicom Odjela za hrvatski jezik osječkoga Ogranka Matice hrvatske.

Za vrijeme savjetničkoga posla u Agenciji za odgoj i obrazovanje bila je predsjednicom Povjerenstva za polaganje stručnoga ispita učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama za pet županija istočnoga dijela Republike Hrvatske, a deset godina bila je njegovom članicom kao sveučilišni nastavnik metodike.

Višegodišnjom je suradnicom Agencije za odgoj i obrazovanje i Katehetskoga ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije te Katehetskoga ureda Požeške biskupije kao predavač na stručnim skupovima za vjeroučitelje pripravnike te na stručnim skupovima za vjeroučitelje.

Filozofski fakultet u Osijeku dodijelio joj je pohvalu za izvrstan nastavni rad u akademskoj godini 2016./2017.

Objavljeni radovi: https://www.bib.irb.hr/pregled/znanstvenici/282180

 

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.