Događanja

SVETOM MISOM ZAVRŠENA 214. AKADEMSKA GODINA

Autor:  Utorak, 09 Lipanj 2020 |

Euharistijskim slavljem, „Te Deum“, profesori, studenti i djelatnici Katoličkoga bogoslovnog fakulteta, zahvalili su u ponedjeljak 8. lipnja za proteklu akademsku godinu.

Misu je, u fakultetskoj kapelici, Marije Majke Crkve, predvodio dekan KBF-a, izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić. Uz njega su koncelebrirali vlč. Pero Vidović, tajnik fakulteta; doc. dr. sc. Antun Japundžić, duhovnik i ravnatelj Studentskog doma; izv. prof. dr. sc. Stjepan Radić, prodekan za znanost i rektor Bogoslovnog sjemeništa; doc. dr. sc. Davor Vuković, sveučilišni kapelan; doc. dr. sc. Stanislav Šota; mr. sc. Tadija Crnjak; mr. sc. Drago Marković i mr. sc. Ilija Dogan.

Pozdravivši sve okupljene, dekan Dugalić naglasio je kako smo uspješno priveli kraju i ovu akademsku godinu unatoč epidemiji i elektronskoj nastavi. U vrijeme epidemije postali smo svjesniji vrijednosti zdravlja koje nam je od Boga darovao, jer tek kada nešto izgubimo shvatimo njegovu pravu vrijednost. Uz to, u izolaciji smo shvatili i važnost euharistije i crkvenog zajedništva. Podsjetio nas je kako smo mi ljudi društvena bića, bića dijaloga, susreta i komunikacije te smo se zaželjeli „biti u zajedništvu“ i susresti kolege i profesore nakon više od tri mjeseca.

Molitvu vjernika, za ovu je prigodu, prikladno napisao Luka Erić, student IV. godine., u intonaciji zahvale za sva dobročinstva koja smo primili u protekloj akademskoj godini

Na kraju, dekan se zahvalio svima koji su, unatoč epidemiji, redovito obavljali svoje administrativne poslove. Posebno je istaknuo predani rad i zalaganje izv. prof. dr. sc. Suzane Vuletić, prodekanice za nastavu i studente, koja je cijelo vrijeme, boraveći na fakultetu, nastojala izvršvatai sva fakultetska očekivanja te ažurno provoditi upute Civilnoga stožera, Zavoda za javno zdravstvo, Rektorata i Kongregacije za nauk vjere.

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je zajednički domjenak u predvorju Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice.

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.