Događanja

Realizacija razmjene nenastavnog osoblja u sklopu ERASMUS+ projekta

Autor:  Ponedjeljak, 03 Kolovoz 2020 |

Katoličkomu bogoslovnom fakultetu u Đakovu u partnerskoj suradnji s Katoličkim bogoslovnim fakultetom Sveučilišta u Sarajevu, na temelju iskaza interesa koji je uključivao pripremu i obrazloženja projektnih aktivnosti koji je priredio tadašnji Ured za osiguranje i unaprjeđenje kvalitete visokoga obrazovanja, znanost, projekte i međunarodnu suradnju KBF-a u Đakovu, 2018. godine osigurana su sredstva za realizaciju razmjene nenastavnoga osoblja unutar projekta Erasmus+ razmjene s partnerskim zemljama (zemljama izvan Europske Unije) te je ista uz podršku dekana KBF-a u Sarajevu prof. dr. sc. Darka Tomaševića, dekana KBF-a u Đakovu izv. prof. dr. sc. Vladimira Dugalića te Erasmus koordinatorice i prodekanice za nastavu i studente izv. prof. dr. sc. Suzane Vuletić realizirana tijekom mjeseca srpnja 2020. godine.

Osnovni ciljevi ove projektne razmjene odnose se na prijenos dobre prakse iz zemalja EU u zemlje koje će jednoga dana biti njezine članice. U tomu smislu, na temelju sporazumâ o razmjeni (Learning Agreement), sklopljenih između partnerskih institucija i korisnikâ razmjene, provedene aktivnosti, kako odlazne mobilnosti voditeljice Ureda za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokoga obrazovanja KBF-a u Đakovu tako i dolazne mobilnosti tajnice KBF-a u Sarajevu, prvenstveno su se odnosile na sustav osiguravanja kvalitete, a uključivale su upoznavanje temeljnih dokumenata obaju institucija te njihova ustroja i strateških planova, prijenosa dobre prakse u smislu planiranja i budućega ustroja sustavnoga praćenja i osiguravanja kvalitete sukladno Europskim standardima i smjernicama (ESG) te praćenja smjernica i uputa Agencije za vrjednovanje i promicanje kvalitete crkvenih sveučilišta i fakulteta (AVEPRO), potom ispunjavanje zahtjeva propisanih Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka te identificiranje osnovnih preprjeka u početnim, idejnim začetcima u planiranju združenih doktorskih studija.

U budućem razdoblju planira se nastavak suradnje i pojedinačno produbljivanje postojećih tema kao i rad na njihovoj implementaciji te se iščekuje prihvaćanje novoga iskaza interesa za sljedeći projektni ciklus.

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.