Događanja

REALIZIRAN POSJET STRUČNOG POVJERENSTVA U POSTUPKU REAKREDITACIJE KBF-a

Autor:  Ponedjeljak, 07 Prosinac 2020 |

Nakon svih preprjeka koje su se događale u proteklih pola godine uzrokovanima epidemiološkom situacijom, od prvotno najavljivanoga posjeta Stručnoga povjerenstva za provođenje postupka reakreditacije KBF-a u Đakovu od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje u svibnju ove godine, zatim odgode te ponovno najavljenog posjeta u kombinaciji realnog posjeta i virtualnih sastanaka, ipak su se posjet i razgovori unutar postupka reaktreditacije uspješno održali u potpuno virtualnom okruženju od 30. studenoga do 4. prosinca 2020. godine.

Stručno povjerenstvo za reakreditaciju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu činili su: doc. dr. sc. Branko Murić (Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prof. dr. sc. Jadranka Garmaz (Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu), prof. John Moxon (University of Roehampton London, Ujedinjena Kraljevina Velike Britanije i Sjeverne Irske), prof. Benas Ulevičius (Vytauto Didžiojo Universitetas, Republika Litva) te Sanja Siladi, studentica Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U ponedjeljak, 30. studenoga, održan je preliminarni virtualni posjet te su se sa Stručnim povjerenstvom sastali članovi Uprave Fakulteta te potom predstavnici sustava kvalitete, predsjednik Povjerenstva za kvalitetu i voditeljica Ureda za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete KBF-a.

Utorak je bio dan rezerviran za proučavanje dokumentacije Fakulteta, te su potom, sljedećeg dana, u srijedu, 2. prosinca, odnosno prvoga dana reakreditacije, održani virtualni sastanci prvo s prodekanicom za nastavu i studente, zatim s voditeljima Odsjeka te na koncu i s ostalim nastavnicima koji nisu na upravljačkim pozicijama.

U četvrtak, 3. prosinca, drugoga dana reakreditacije, Stručno povjerenstvo za provođenje postupka održalo je virtualni sastanak s voditeljicom ureda za studente i studije te ostalim djelatnicima u poslovima vezanim uz znanost, projekte, međunarodnu suradnju i cjeloživotno učenje. Toga dana održana su još 3 sastanka: sa studentima, s članovima Zajednice prijatelja Fakulteta te sastanak s vanjskim dionicima odnosno predstavnicima lokalne vlasti, poslodavaca, udruženja, institucija s kojima Fakultet ima suradnju te organizacijama civilnoga društva.

Posljednjega, trećega dana reakreditacije, u petak, 4. prosinca, održan je sastanak Stručnoga povjerenstva s prodekanom za znanost i međufakultetsku suradnju, te zatim virtualni sastanak s voditeljima projekata i na koncu sastanak s asistentima.

Reakreditacijski posjet okončan je u petak virtualnim završnim sastankom Stručnoga povjerenstva s Upravom Fakulteta.

Stručno povjerenstvo u roku od 30 dana (iznimno 60) sastavlja izviješće o provedenom postupku reakreditacije s ocjenom kvalitete te ga dostavlja Akreditacijskom savjetu Agencije za znanost i visoko obrazovanje koje će na temelju postupka i izviješća donijeti neovisno mišljenje. Na temelju  provedenoga postupka i neovisnoga mišljenja, Agencija za znanost i visoko obrazovanje potom donosi akreditacijsku preporuku kojom preporučuje ministru znanosti i obrazovanja: izdavanje potvrde o ispunjavanju uvjeta za obavljanje znanstvene djelatnosti i djelatnosti visokoga obrazovanja, uskrati dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti i djelatnosti visokoga obrazovanja (ili dijela djelatnosti) ili pismo očekivanja s rokom uklanjanja nedostataka do tri godine.

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.