Događanja

Paljenje druge adventske svijeće na Katoličkom bogoslovnom fakultetu

Autor:  Utorak, 08 Prosinac 2020 |

7. prosinca 2020. doc.dr.sc. Zdenko Ilić, prodekan za financije i organizaciju poslovanja, KBF-a u Đakovu, upalio je drugu adventsku svijeću.

U svom molitvenom nagovoru, istaknuo je da Evanđelje današnjeg dana pred nas stavlja lik uzetog čovjeka na nosiljci. „Osoba je to koja ne može hodati, ne može se kretati, teški invalid. No, nije ostavljen, nije sam. Jer ga nije mogla donijeti jedna osoba, više njih je priskočilo mu je u pomoć. I tako nasta jedna mala zajednica koja nikoga ne ostavlja, štoviše, zajednica koja se brine za najpotrebnije. Ljudi, koji su ga donijeli, možda su bili članovi obitelji ili rodbina ili prijatelji ili jednostavno oni koji su primijetili njegovo stanje i priskaču mu u pomoć.  I ne samo da mu žele pomoći nego ga nose k Isusu, unatoč svim preprekama. Ta obitelj, ti prijatelji, ti dobročinitelji, koji vjeruju i djeluju, čine zajednicu koju nazivamo župna, fakultetska, biskupijska, zajednica opće Crkve“.

Tim poticajem, okupljenim djelatnicima Katoličkog bogoslovnog fakulteta, istaknuo je kako se i mi trebamo priskočiti jedni drugima, posebice u ovoj epidemiološkoj situaciji i na taj način konkretizirati svoju vjeru i osloniti se na „Onoga koji jedini može izliječiti, ne samo tjelesno nego i duhovno“.

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.