Događanja

Tjedan karijera na KBF-u

Autor:  Srijeda, 17 Svibanj 2023 |

Od 15. do 19. svibnja 2023. godine na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održava se Tjedan karijera. Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu predavači su svoja predavanja održali 16. svibnja 2023. godine.

Prvi je predavač bio Marko Kapular na temu Iskustvo rada u dječjem vrtiću i županijskoj upravi. Predavač trenutno radi u dvije osnovne škole i u jednoj srednjoj školi. Ono na što se posebno osvrnuo jest predškolski vjerski odgoj. Postoje dva modela predškolskoga odgoja, a to su: redoviti model i kateheza Dobrog Pastira koju je sam predavač završio. Naglasio je kako je problem predškolskog vjerskog odgoja lokalna samouprava gdje se često sami moramo uz pomoć župnika „gurati“ i ostvarivati. Predavač je također kroz tri godine bio i član županijskog savjeta mladih. Zaključio je kako teolozi ne smiju biti indiferentni, već da moraju biti aktivni i uvijek se dodatno usavršavati.

Sljedeća je svoje predavanje održala Martina Kuveždanin na temu Teolog i mediji. Cijelo teološko obrazovanje sanjala je o radu u školi. No, u Tiskovnome uredu Đakovačko-osječke nadbiskupije otvorilo se slobodno radno mjesto gdje se predavačica prijavila i bila prihvaćena. Upisala je dodatnu specijalizaciju iz novinarstva kako bi bila osposobljena za sve potrebe novinarskoga rada. Jedno je vrijeme bila i član grupe koja je vodila radio-emisiju na Radio Đakovu. Naglasila je kako joj veliku motivaciju za rad pružaju brojni dopisnici sa župa koji izdvajaju svoje vrijeme kako bi na taj način volontirali u svojoj župi. Predavačica je posebno naglasila da u Crkvi ne može postojati karijera i karijerizam, već prvotno mora biti služenje. Za kraj studentima je preporučila knjigu dr. Herberta Alphonsa, DI „Osobni poziv“.

Tekst: Maria Dragomirović / Foto: Nikolina Blažević

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.