Događanja

Nastavlja se suradnja s Teološkim fakultetom Sveučilišta u Ljubljani

Autor:  Petak, 19 Svibanj 2023 |

U Erasmus+ razmjeni (ne)nastavnog osoblja, od 8.-12. svibnja 2023. godine, voditeljica Ureda za studente i studije Lidija Drmić, mag .theol. i doc. dr. sc. Josip Bošnjaković boravili su na Teološkom fakultetu u Ljubljani. Tijekom posjeta upoznali su se s Upravom Teološkog fakulteta i profesorima.

U sklopu razmjene u svrhu stručnog usavršavanja, voditeljica Ureda za studente i studije susrela se s koordinatorm Ureda za studente sa invaliditetom asistentom dr. sc. Borutom Poharom i studenticom Mirjanom te upoznala sustav brige za studente s invaliditetom, načinu funkcioniranja pomoći takvim studentima (nabavke pomagala, prilagodba zgrade…). Potom je u Ljubljani sudjelovala na radnom sastanku svih zaposlenika s dekanom prof. dr. sc. Janezom Vodičarom o novom jedinstvenom informacijskom sustavu koji se uvodi na sve državne institucije. Susret s Anom Rožman, voditeljicom Ureda za specijalističke studije bio je prilika upoznati se s primjerima dobre prakse praćenja organizacije i provedbe poslijediplomskih studija. Doc. dr. sc. Bošnjaković u kombiniranom posjetu koji je uključivao i stručno usavršavanje i održavanje nastave, tijekom boravka u Ljubljani susreo se s izv. prof. dr. sc. Romanom Globokarom te su razgovarali o Ceepus programu, o mogućnostima istog programa te o preduvjetima da bi se takav jedan program pokrenuo, a zatim i ostvarivao. Također je u Ljubljani docent Bošnjaković održao predavanje za studente pastoralne godine iz psihologije religioznosti.

Djelatnici KBF-a u Đakovu posjetili su i područni studij Teološkoga fakulteta u Mariboru, gdje je održan susret s djelatnicom Ureda za studente, zatim je docent Bošnjaković održao predavanja za studente prve godine diplomskog studija bračne i obiteljske terapije.

Osim radnog ručka s dekanom prof. dr. sc. Janezom Vodičarom, izv. prof. dr. sc. Romanom Globokarom, rektorom bogoslovnog sjemeništa, te Erasmus koordinatoricom dr. sc. Urškom Jeglić, iskustvo razmjene obogaćeno je kulturnim i društvenim sadržajima, osobito se ističe Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Ljubljani, posjet kući Jože Plećnika, vrlo znamenitog slovenskog arhitekta koji je ostavio velik trag na sakralnu arhitekturu Ljubljane, i Slovenije, te Postojnu jamu. Tijekom boravka u Ljubljani doc. dr. sc. Drago Jerebic i njegova supruga doc. dr. sc. Sara Jerebic su bili vrlo velikodušni domaćini i doprinijeli kako bi ovo iskustvo imalo i dodatnu vrijednost u upoznavanju kulture Slovenije.

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.