Događanja

Umjetnička večer studenata KBF-a

Autor:  Srijeda, 29 Svibanj 2024 |

29. svibnja 2024. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održana je tradicionalna Večer stvaralaštva, odnosno Umjetnička večer studenata.

Program su otvorili VIS „Angelus“ sa pjesmom Prva ljubav, a nakon njih uslijedili su pozdravni govori: Marije Dragomirović, predsjednice Studentskog zbora i izv. prof. dr. sc. Ivice Pažina, v.d. dekana fakulteta. Nakon toga, Jelena Živković pročitala je svoje autorske pjesme: Cvjetaj, U tragu neizrecivosti, Bog – vječni sjaj, a Emanuel Frankol i Valentino Kujundžić izveli su pjesmu Annie's song. Josip Horvat pročitao je svoje autorske pjesme: Evo nje, Slava tebi, a instrumentalnu izvedbu skladbe P. I. Čajkovskog, Labuđe jezero izveli su Emanuel Frankol i Maria Dragomirović, nakon kojih je Josip Krešo izveo skladbu F. Chopina, Nocturno u Es-duru op. 9 br. 2. Uslijedila je izvedba predstave „Sud“ dramske skupine Sv. Josip Kupertinski. Valentino Kujundžić interpretirao je pjesmu Vladislava Petkovića, Možda spava, a umjetnički dio programa zatvorili su VIS „Angelus“ pjesmom Nek' pada. Nakon umjetničkog dijela programa, uslijedila je tradicionalna dodjela zahvalnica nastavnicima, nenastavnom osoblju i studentima. Nakon provedene ankete među studentima, sljedeće osobe dobile su najviše glasova - profesori koji su se najviše istaknuli u obogaćivanju studentskoga života su: prof. dr. sc. Stjepan Radić, izv. prof. dr. sc. Silvana Fužinato, izv. prof. dr. sc. Zvonko Pažin te dr. sc. Suzana Maslać. Profesori koji su se najviše istaknuli u brizi za duhovni život studenata laika su: izv. prof. dr. sc. Antun Japundžić i mr. sc. Stjepan Matezović. Od nenastavnog osoblja, u obogaćivanju studentskoga života, najviše su se istaknuli: Tihana Kuterovac, tajnica fakulteta i Vladimir Tolušić, portir. Na kraju su nagrađeni i studenti koji su se najviše istaknuli u obogaćenju fakultetskog života i promicanju fakulteta. To su: Maria Dragomirović, Karlo Strišković, Marija Jakopović, Ivan Vuković te Jelena Živković.

Nakon programa u dvorani, druženje uz domjenak nastavljeno je u dvorištu Fakulteta.

Tekst: Maria Dragomirović
Fotografija: Mario Vučko

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.