Događanja

Te Deum - misa zahvalnica za kraj ak. godine

Autor:  Ponedjeljak, 10 Lipanj 2024 |

7. lipnja 2024. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu u kapelici Marije Majke Crkve je održana misa zahvalnica za kraj akademske godine koju je predvodio dekan Fakulteta prof. dr. sc. Ivica Pažin u koncelebraciji profesora s fakulteta i odgojitelja sjemeništa.

V.d. prodekan Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Davor Vuković je u svojoj homiliji istaknuo da je Bog u sebi neizmjerna ljubav, a onda i otajstvo ljubavi prema ljudima. Biblija o Bogu govori kao onome koji privlači konopcima ljubavi ljude. Ljubav Božja nam se daruje, ali nas i poziva da ljubimo jedni druge. Za nas i danas stoji ovaj poziv da se otvorimo Božjoj ljubavi da s nama prijateljuje, pa da iz iskustva te ljubavi naučimo ljubiti jedni druge. Suvremeni svijet boluje od kamenog srca, ravnodušnosti, nezainteresiranosti, neosjetljivosti, ipak Crkva nije imuna na takve duhovne bolesti.

U svojoj homiliji potaknuo nas je da iskusimo Božju ljubav, a onda da je i darujemo drugima. Znamo da je lako voljeti i ljubiti one daleko, a puno teže one koje susrećemo svaki dan, ali uz Božju ljubav sigurno možemo učiniti da i naša mala zajednica postane mjesto ljubavi, dobrote, milosrđa i praštanja, pa tako i da zajedno hodimo na vlastito dobro, ali i na dobro bližnjih.

Tekst i fotografija: Jelena Živković

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.