Novi naslovi

Damir Barbarić: Bezdan slobode : uz filozofiju F. W. J. Schellinga

Zbirka autorovih izabranih rasprava – objavljenih posljednjih godina izvorno na njemačkome jeziku –  predstavlja svojevrstan presjek njegova višedesetljenog rada na proučavanju i tumačenju Schellingova djela. Autorova je namjera da hrvatskom čitatelju pokuša približiti mislioca »čije je djelo, dakako ne kao jedi­no, u svijetu već duže vremena u središtu povijesno-filo­zofijskih istraživanja, a u Hrvatskoj je još uvijek razmjerno nepoznato i rijetko proučavano«.

U središtu su Barbarićevih rasprava te Schellingova tumačenja pojmova materije, glazbe, mitologije, grčkih misterija i slobode. Šesto, zadnje poglavlje knjige sadrži opširnu i inovativnu interpretaciju Schellingova glavnog, nedovršenog i zahtjevnog djela Razdoblja svijeta (Weltalter) koje posljednjih dvadesetak godina privlači sve veću pozornost istraživača povijesti filozofije.

Preuzeto sa stranica Matice hrvatske

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.