Novi naslovi

Stanislav Šota: Pastoralna skrb biskupa Ćirila Kosa za prognane i izbjegle Đakovačke i Srijemske biskupije tijekom Domovinskog rata

Doc. dr. sc. Stanislav Šota, profesor pastoralne  teologije na KBF-u Đakovu, objavio je knjigu pod naslovom Pastoralna skrb biskupa Ćirila Kosa za prognane i izbjegle Đakovačke i Srijemske biskupije tijekom Domovinskog rata.

Knjiga u prvom dijelu prikazuje društvene i političke prilike početkom devedesetih godina prošlog stoljeća na području bivše Jugoslavije. Drugi dio nastoji oslikati zauzimanje biskupa Ćirila Kosa za mir i mirno rješenje novonastalih političkih okolnosti na području SFRJ-a, napose Republike Hrvatske devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Budući da je Ćiril Kos bio biskup i Srijemske biskupije, rad ukazuje na njegova nastojanja za očuvanjem mira, ostvarivanjem ljudskih prava i očuvanjem sakralnih objekata na tom području. Četvrti dio donosi svjedočanstva o pastoralnoj brizi i skrbi za izbjegle i prognane vjernike Đakovačke i Srijemske biskupije, smještene na području 

Republike Mađarske od 1991. do 1997. godine. 

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.