Novi naslovi

Ivica Đaković: Brak, obitelj, građanska prava i sloboda

Knjiga je plod dugogodišnjeg rada njenog autora kao pedagoga, ravnatelja i profesora u hrvatskom školstvu. Ona se temelji na iskustvu, istraživanjima i proučavanjima pedagogijske teorije i pedagoške prakse kao i na analitičkim otkrivanjima relevantnih činjenica utemeljenim u povijesnim, sociološkim, teološkim i političkim utjecajima na razvitak i stanje u hrvatskom društvu. Knjiga ima pet dijelova. Peti dio knjige jest najopsežniji i zauzima cijelu drugu polovicu knjige. Tu su obrađeni mnogi primjeri narušavanja ljudskih prava i sloboda u Hrvatskoj s nekih značajnih područja čovjekova svakidašnjeg djelovanja, kao što su društveni odnosi, građanska prava, školstvo, odgoj i naobrazba, ugroza vjerskih prava i sloboda, tiskovni i elektronički mediji, politika. Među ostalim autor analizira i napade na Katoličku Crkvu u hrvatskoj posljednjih godina te na ljudska prava i slobodu vjernika.

( Preuzeto s portala: https://ika.hkm.hr/novosti/predstavljena-knjiga-prof-mr-ivice-dakovica-brak-obitelj-gradanska-prava-i-sloboda/ )

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.