Novi naslovi

Nikola Vranješ: Praksa vjere za kvalitetan život

Kvaliteta života jedna je od društveno-kulturnih vrjednota koja je u suvremenim društvima iznimno važna i cijenjena. Štoviše, u nekom se pogledu može tvrditi da se napredak nekog društva danas, između ostalog, u prvome redu mjeri kvalitetom i standardom života njegovih članova. Živjeti kvalitetno, ispunjeno, osmišljeno i sretno želja je svakoga ljudskog bića. Čovjek je stvoren za takav život i naravno mu teži. Iako različiti oblici nesavršenosti i bolesti tu težnju mogu narušiti ili poremetiti, ta činjenica ne umanjuje njezinu istinitost ni njezinu aktualnost za najveći dio populacije, pa i za one koji je ponekad svjesno negiraju. Čovjek po sebi teži ispunjenju i smislu, obrise kojih tijekom ovozemaljske egzistencije može iskustveno dohvatiti u različitim oblicima, a ponajprije u onima putem kojih u njegov život prosijavaju smislenost i ostvarenost.

(Preuzeto s Portala Kršćanske sadašnjosti: https://www.ks.hr/naslovnica/9291160-praksa-vjere-za-kvlitetan-zivot.html?fast_search=fs )

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.