Događanja

Duhovna obnova zaposlenika Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu

Autor:  Ponedjeljak, 27 Veljača 2017 |

Od petka, 24. veljače, do nedjelje, 26. veljače 2016. godine, zaposlenici u stručnim, administrativnim, tehničkim i pomoćnim službama Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu bili su na duhovnoj obnovi u Duhovno-obrazovnom centru „Marijin dvor“ - Lužnica, u Lužnici, prigradskom naselju Zaprešića. Centar vodi Družba sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Duhovnu obnovu organzirao je Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Voditelj je bio prof. dr. sc. Marijan Steiner, isusovac i profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. U prvom susretu i razmatranju zaposlenicima je progovorio o pet tema koje je povezivala jedna nit: čovjek i njegov život. Tako je progovorio o ljestvici vrijednosti i najvažnijoj vrednoti, važnosti odgoja, ljudskom (prevelikom) srcu čije dubine može ispuniti samo Bog, ljudskom životu te o pripremi za kraj odnosno kako dočekati završetak životnoga vijeka.

Nakon prvoga susreta i razmatranja i vremena odvojenoga za ispovijed i/ili osobni razgovor, zaposlenici su sudjelovali na euharistijskome slavlju, koje je predvodio voditelj puta, vlč. Petar Vidović, tajnik KBF-a u Đakovu. Tajnik je u prigodnoj propovijedi progovorio o pozivu na svetost upućenom svima, kao i o problemima i poteškoćama koje proizlaze i štete koju proizvodi  „lažna svetost“.

U drugom, poslijepodnevnom, susretu i razmatranju promišljalo se na temu „Susresti Boga kao laik“. Poseban naglasak bio je na važnosti i plemenitosti laičkoga poziva. Voditelj je pozvao okupljene da slave Boga u svojim poslovima i da budu svjesni da je njihova zadaća, kako je to posebno istaknuo II. vatikanski sabor, naviještati i proživljavati kraljevstvo Božje u današnjem svijetu.

Po završetku ovoga dijela programa zaposlenike je s. Berislava Grabovac provela dvorcem Lužnica, u kojemu se održavala duhovna obnova, i u poznala s  njegovom bogatom poviješću.

Posljednjega dana duhovne obnove zaposlenici su posjetili grad Samobor u kojemu su i prisustvovali nedjeljnom euharistijskom slavlju u župi sv. Anastazije. Nakon zajedničkoga objeda zaposlenici su se uputili svojim kućama, duhovno obogaćeni i osnaženi sviješću o svojem važnom poslanju u ovome svijetu, a posebno u sredini u kojoj žive i rade.

Tekst/fotografija: Željko Filajdić/Mario Kovač

 

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

  • Petra Preradovića 17, p. p. 54
    HR - 31400 Đakovo
  • Porta: (++385) 031/802-400
    Tajništvo: (++385) 031/802-402
    Fax: (++385) 031/802-403
  • tajnistvo@djkbf.hr

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316