Student corner

Oktet KBF-a "Sursum corda" u Makedoniji

Tuesday, 26 April 2016 |

Oktet „Sursum corda“ KBF-a u Đakovu boravio je u Makedoniji od 22. – 25.4.2016., gdje je održao prvi samostalni koncert u sklopu proslave 20. obljetnice postojanja Hrvatske zajednice u Makedoniji.

Koncert naziva „Mysterium Paschale“ održan je 23. travnja 2016. godine u katoličkoj katedrali „Presvetog srca Isusova“ u Skopju, pod vodstvom dirigenta Emanuela Matesa, studenta četvrte godine KBF-a u Đakovu. Program koncerta bio je biblijsko – meditativnog karaktera, s ciljem prikazivanja Kristove muke, smrti i uskrsnuća. Za svaki navedeni misterij pročitano je prigodno čitanje, zatim bi uslijedile pjesme koje je pjevao Oktet.

24.travnja 2016. bilo je prigodno obilježavanje dvadeset godina postojanja zajednice Hrvata u Makedoniji, gdje su članovi Okteta bili gosti. Između ostaloga, članovi Okteta gostovali su u jutarnjem programu Makedonske radiotelevizije gdje su imali priliku govoriti, o ideji osnivanja okteta Sursum corda pri KBF-u, s najavom za sljedeća događanja i gostovanja.

Osim koncerta, članovi Okteta imali su prigodu razgledati Skopje i okolicu, upoznati makedonsku kulturu.

Za ugodan boravak Okteta u Makedoniji pobrinula se zajednica Hrvata u Makedoniji, na čelu s predsjednikom Nenadom Živkovićem, a odgovorna za projekt bila je Ena Abjanić. Ovim putem, Oktet želi zahvaliti Zajednici Hrvata u Makedoniji na pozivu.

Image Gallery

Why study at KBF in Đakovo?

Ana Lučić

Ana Puljić

Luka Ivković

Krešimir Bošnjak

Josip Matezović

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.