Peter Kodwo Appiah Turkson, Vittorio V. Alberti: Hrđa. Pobijediti korupciju u Crkvi i društvu

Ovo je knjiga razgovora kardinala Petera Turksona, prefekta Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja, i Vittorija Albertija, filozofa i djelatnika Dikasterija.
 
U predgovoru knjige papa Franjo piše: »Kardinal Turkson – kao što se može razumjeti iz ovog dijaloga koji se postupno razvija prema preciznom hodogramu – istražuje različite korake u kojima se rađa i uvlači korupcija, od čovjekove duhovnosti do njegovih društvenih, kulturnih, političkih, pa čak i zločinačkih konstrukcija, objedinjujući te aspekte s obzirom na ono što je najveći izazov za nas: identitet i put Crkve.«
 
Iz knjige saznajemo da korupcija izražava opći oblik neurednoga života paloga čovjeka. Riječ »korumpiran« doziva u pamet slomljeno srce, ukaljano nečim, uništeno poput tijela koje u prirodi ulazi u proces raspadanja i širi oko sebe neugodan miris.
 
Korupcija je vrlo raširena u zapadnom svijetu, a na nju nije imuna ni Crkva. U ovoj knjizi pročitajte kako borbu Crkve protiv korupcije, organiziranog kriminala i različitih mafija objašnjava jedan »ministar« pape Franje.
(Preuzeto sa stranica Kršćanske sadašnjost)

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.