Stanislav Šota: Pastoralna skrb biskupa Ćirila Kosa za prognane i izbjegle Đakovačke i Srijemske biskupije tijekom Domovinskog rata

Doc. dr. sc. Stanislav Šota, profesor pastoralne  teologije na KBF-u Đakovu, objavio je knjigu pod naslovom Pastoralna skrb biskupa Ćirila Kosa za prognane i izbjegle Đakovačke i Srijemske biskupije tijekom Domovinskog rata.

Knjiga u prvom dijelu prikazuje društvene i političke prilike početkom devedesetih godina prošlog stoljeća na području bivše Jugoslavije. Drugi dio nastoji oslikati zauzimanje biskupa Ćirila Kosa za mir i mirno rješenje novonastalih političkih okolnosti na području SFRJ-a, napose Republike Hrvatske devedesetih godina prošlog stoljeća. 

Budući da je Ćiril Kos bio biskup i Srijemske biskupije, rad ukazuje na njegova nastojanja za očuvanjem mira, ostvarivanjem ljudskih prava i očuvanjem sakralnih objekata na tom području. Četvrti dio donosi svjedočanstva o pastoralnoj brizi i skrbi za izbjegle i prognane vjernike Đakovačke i Srijemske biskupije, smještene na području 

Republike Mađarske od 1991. do 1997. godine. 

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.