Događanja

ZAVJETNO HODOČAŠĆE U DRAGOTIN

Autor:  Thursday, 23 May 2019 |

U utorak 21. svibnja 2019. godine su studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu krenuli na 63. zavjetno hodočašće u Dragotin.

Krenuli smo iz dvorišta fakulteta te smo dio puta proveli u laganoj šetnji, razgovoru te pojedinačnoj ili zajedničkoj molitvi krunice. Međutim, na izlazu iz Đakova se dignuo jak, hladan vjetar te je započeo pljusak, ali nismo odustajali, nego smo odlučno nastavili dalje. Nakon određenog vremena smo ipak stigli vozilima na odredište te smo, pričekavši ostale studente i svećenike, imali Euharistijsko slavlje koje je predvodio pomoćni biskup Đakovačko- osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić govoreći o važnosti Euharistije u svakodnevnom životu vjernika. Nakon svete mise se nastavilo druženje u prostorima svetišta uz okrijepu po uzoru na prve kršćanske zajednice i agape. Na kraju smo se svi uputili natrag u Đakovo osobnim automobilima.

Tekst: Matea Miličić
Fotografija: Marija Hardi

Image Gallery

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.