Događanja

Proslava Sv. Cecilije

Autor:  Monday, 25 November 2019 |

21. studenog 2019. godine u kapelici Marije Majke Crkve je održana svečana proslava svete Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjesnika te crkvenih zborova.

Sveta misa je održana večer uoči samog spomendana a predvodio ju je velečasni Zdenko Ilić u koncelebraciji četvorice svećenika: Vladimira Dugalića, Karla Višatickog,  Krešimira Čuture, Antuna Japundžića. Budući da je taj dan spomen prikazanja Blažene Djevice Marije u Hramu, vlč. Ilić je u prigodnoj homiliji potaknuo na vlastito prikazanje Bogu. Potrebno je dati svoj život u ruke Gospodina i vršiti Njegovu volju i u trenutcima kada to nije lako. Uz mješoviti zbor katoličkog bogoslovnog fakulteta, studentski zbor Ruah te zbor bogoslova đakovačkog sjemeništa, sudjelovao je i mješoviti katedralni zbor te su svi zajedno uveličali ovo slavnje pod vodstvom maestra Ivana Andrića i u pratnji Brune Diklića na orguljama. Nakon euharistijskog slavlja, održana je zajednička večera u restoranu Croatia.

Tekst / Fotografija: Matea Miličić / Marija Hardi

 

Image Gallery

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.