Događanja

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA STUDENTE

Autor:  Friday, 13 December 2019 |

12. prosinca 2019. godine je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu održana adventska duhovna obnova u kapelici Marije, Majke Crkve za sve studente koju su predvodili dr.sc. Antun Japundžić i dr. sc. Karlo Višaticki.

Uvodne riječi je uputio vlč. Japundžić govoreći kako je cijeli ljudski život jedno iščekivanje, tako da je i ovaj advent vrijeme iščekivanja Kristova dolaska te vrijeme nade i poziva na budnost. Središnji lik ovog došašća je Ivan Krstitelj- čovjek neugledne vanjštine koji je pripremao put Gospodinu. Kao kontrast njegovoj vanjskoj grubosti je njegova skromnost, jednostavnost i poniznost koji su poziv svakom vjerniku. Bitno je pripremiti srce i vlastitu nutrinu za Boga. Nadalje, je u promišljanju istaknuo kako su svi kršćani pozvani naviještati Kraljevstvo Božje riječju, ali još bitnije svojim životom te postaviti Boga kao prioritet. Razmatranje je zaključio riječima u kojima je naglasio važnost pronalaska Gospodina u gužvi života.

Nakon ovog promišljanja je vlč. Višaticki izvršio pokorničko bogoslužje te veliki ispit savijesti i pozvao na mogućnost ispovijedi kako bi spremno i dostojno dočekali Kristov dolazak.

Tekst / Fotografija: Matea Miličić / Marija Hardi

 

Image Gallery

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.