Događanja

Misa za sve žrtve Vukovara i hodočašće u Vukovar

Autor:  Friday, 19 November 2021 |

Povodom 30. obljetnice pada grada Vukovara Katolički bogoslovni Fakultet u Đakovu je, na inicijativu profesorice Begić i 5. godine, ugostio studente Katoličkog Bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U popodnevnim satima, 17. studenog, smjestili smo pristigle studente u studentski dom. Nakon toga je uslijedilo razgledavanje zgrade fakulteta i misno slavlje koje je predslavio izv. prof. dr. sc. monsinjor Vladimir Dugalić, dekan Kbf-a u Đakovu. Slavlje je animirao studentski zbor Ruah, pojačan talentiranim glazbenicima s Kbf-a u Zagrebu. Dekan je goste upoznao s djelovanjem našeg fakulteta, a potom i s ratnim zbivanjima u Vukovaru. Po završetku misnog slavlja, bogoslov 5. godine, Antonio Pekić, poveo je naše goste u razgledavanje katedrale Svetog Petra. Susret smo nastavili druženjem za zajedničkim stolom. U rano jutro 18. studenog, uputili smo se u herojski grad Vukovar. Sudjelovali smo u Koloni sjećanja i zajedno sa zajednicom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu  molili krunicu za sve naše stradale branitelje i civile. Krunica je bila ono iz čega je naš narod crpio snagu, nadu i ustrajnost. Uz mnoge posmrtne ostatke pronađene su krunice, molitvenici, džepne Biblije i ostali nabožni predmeti, što svjedoči da se naš narod uvijek utjecao Trojedinom Bogu i Blaženoj Djevici Mariji. Na inicijativu studenata 5. godine, tiskane su i majice s prigodnim logom koji su sami izradili inspirirani Ps 91, 14.

Image Gallery

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.