Događanja

Paljenje druge adventske svijeće

Autor:  Monday, 06 December 2021 |

6. prosinca 2021. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu je upaljena druga adventska svijeća. Program su priredili studenti IV. godine koji su na početku pjevali pjesmu Poslan bi anđel Gabriel.

Uslijedila su dnevna čitanja iz Izaije, psalam te Evanđelje po Luki. Izv. prof. dr. sc. Stjepan Radić, u svojoj homiliji se osvrnuo na paradoksalnost koju Izaija donosi u svojim riječima te je rekao kako je to slika Izraela, ali i realnost svakog čovjeka. Potrebno je doživjeti slabosti kako bi se iskusilo milosrđe. Advent je upravo kušanje života u tišini, u vježbanju kreposti nasuprot buke svijeta. Kršćani su pozvani čuvati supstanciju došašća ulaskom u pustinju svog srca jer će se tamo susresti Bog. Evanđelje pokazuje kako je Krist onaj koji ima autoritet, ali postupa s ljubavlju i brigom za drugoga. To je činio i sveti Nikola biskup, čiji je danas spomendan. Živio je u siromaštvu, a postao je simbolom darivanja koji ništa ne očekuje za uzvrat, a upravo na to je sam Krist pozivao. Nakon molitve vjernika, studentica Ksenija Gaćarić je zapalila svijeću, a program je završio pjesmom  Zlatnih krila.

Tekst / Fotografija: Matea Miličić / Marija Hardi

 

 

Image Gallery

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.