Obavijesti

Novi broj Diacovensije

Monday, 23 August 2021 |

Objavljen je drugi ovogodišnji broj znanstvenoga časopisa Diacovensia – Teološki prilozi.

U broj uvodi Tomislav Ćurić uvodnikom naslovljenim «Prijateljstvo Crkve i umjetnosti».

Ovaj broj donosi šest znanstvenih članaka, s temama iz različitih područja. Prvi od njih je članak aktualne teme «Kristova krv: za mnoge ili za sve? Biblijska analiza i nalaz» autora Dubravka Turalije. Slijedi drugi dio članka Ivana Šarčevića naslovljen «Neke smjernice za pastoral braka i obitelji prema apostolskoj pobudnici Amoris Laetitia (II.)» (prvi dio ovoga članka objavljen je u prvom ovogodišnjem broju Diacovensije). Autori Richard Pavlić i Bruno Rukavina donose članak naslova «Laudato Si’ – Socioeconomic Relevance for a Dynamic, Shifting, and Challenging Future». Damir Velički i Vladimira Velički autori su članka koji nosi naslov «Postoji li kolektivna krivnja? Jezične i sadržajne razlike između transkripta i tiskane inačice govora V. Frankla u Beču 1988. godine u kontekstu relevantnosti rasprave o (ne)postojanju kolektivne krivnje». Iza njega slijedi članak Josipa Bošnjakovića i Leali Osmančević naslovljen «Ogled i odjek zaštite i sigurnije budućnosti djeteta u svjetlu Panamske i Rimske deklaracije». Broj se zaključuje člankom «Odnos tiska prema Katoličkoj Crkvi u Jugoslaviji u razdoblju od 1952. do 1970. godine – na primjeru analize vinkovačkoga lista Novosti» kojemu je autorica Ivana Bendra.

Rubrika «Prikazi» donosi sljedeći prikaz knjige: Boris VULIĆ, «Vjera kao eshatološko nestrpljenje. Ogled o Sergiu Quinziju», a autor prikaza je Hrvoje Kalem.

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.