Obavijesti

Objavljena drugo izdanje knjige B. Vulića »Vjera kao eshatološko nestrpljenje«

Monday, 18 March 2024 |

Iz tiska je izišlo drugo izdanje knjiga »Vjera kao eshatološko nestrpljenje. Ogled o Sergiu Quinziju« u vlastitoj nakladi autora, izv. prof. dr. sc. Borisa Vulića, svećenika i profesora dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu te glavnoga i odgovornog urednika Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Podsjećamo, temeljno pitanje knjige istaknuto je već na naslovnici: »Gospodine, zašto se nisi vratio kako si nam obećao?« Riječ je o pitanju koje je u svim svojim djelima postavljao Sergio Quinzio, talijanski mislilac, čija promišljanja kod nas dosad nisu posebno istraživana. Svojom knjigom Vulić želi prikazati i razvijati Quinzijeve teološke (eshatološke, apokaliptične i ekleziološke) uvide, kao i njegov način odgovora na postavljeno pitanje, ali i na druga pitanja koja se iz njega rađaju: Zašto Krist još uvijek nije došao u slavi i sili? Zašto i dalje postoji golema patnja i bol, zašto i dalje smrt, zašto mrtvi ne ustaju iz svojih grobova na novi život i hoće li ovo zemaljsko hodočašće ikad uminuti, a molitve postati uslišane? Najposlije, ima li na zemlji još vjere, nade i snage da se Gospodina u slavi stvarno iščekuje kao jedini spas? Odgovore na ova pitanja Quinzio je pokušavao pronaći čitajući Sveto pismo u krajolicima vjere i nade, koji ga ne lišavaju nestrpljenja i neizvjesnosti, nego ih čak još i pojačavaju.

Knjiga se, po cijeni od 11 €, može kupiti ili naručiti u Nadbiskupijskoj knjižari »Bl. Salomeja« u Đakovu (031/802-224, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) ili kod autora (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.