Događanja

Te Deum - misa zahvalnica za kraj ak. godine

Autor:  Monday, 07 June 2021 |

4. lipnja 2021. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu u kapelici Marije Majke Crkve je održana misa zahvalnica za kraj akademske godine koju je predvodio nadbiskup Đuro Hranić u koncelebraciji profesora s fakulteta i odgojitelja sjemeništa.

Svoju homiliju je bazirao na Kristovu križu. Na križ ga je odvela ljubav, a ne prisila, sam je izabrao križ i smrt. Svojim primjerom je pokazao da smrt nema vlast nad onim koji ljubi.

Nadbiskup je rekao da ovu akademsku godinu završavamo zahvalom za sve one koji pomažu i podržavaju u radu fakulteta. Također je pozvao da se zapitamo kako smo prihvatili križeve ove akademske godine. To nije samo križ korona virusa, reakreditacije i ispita. To su križevi koji se jednostavno prihvaćaju. No uz njih se nalaze i križevi napada na samo dostojanstvo ljudske osobe, a protiv toga se svatko grčevito bori. Upravo se u vlastitim križevima otkriva tko smo i pozvani smo usvojiti Kristove obrasce ponašanja te je ophođenje s vlastitim križevima izraz vjere.

Misno slavlje je animirao zbor pod vodstvom Bogdana Rudinskog, a nakon mise je bila mala zakuska.

Image Gallery

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.