Događanja

Paljenje druge adventske svijeće

Autor:  Wednesday, 07 December 2022 |

5. prosinca 2022. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu upriličeno je paljenje druge adventske svijeće. Program su predvodili izv. prof. dr. sc. Davor Vuković, v.d. prodekana za financije zajedno sa studentima četvrte godine. Program je započeo zajedničkom pjesmom: Visom leteć.  

Uslijedila su čitanja druge nedjelje došašća. Prvo čitanje pročitao je student Aron Čeke, a psalam studentica s. Matea Čelik. Profesor Vuković u svojoj se homiliji osvrnuo na dvije misli evanđelja. Prva je: „Obratite se jer približilo se kraljevstvo nebesko!“ Istaknuo je kako je obraćenje jedan trajan proces, a ne nešto trenutno. Isto tako, važno je obraćenje od grijeha, ali važnije od toga je obraćenje od rutine, mlitavosti, mlakosti, hladnoće. Potrebno je trajno se boriti protiv ovih napasti. Druga misao je: „Donosite dakle plod dostojan obraćenja.“ Obraćenje nas dovodi do Onoga koji je središte našega života, do Isusa Krista. Odnos s Isusom Kristom donijet će nam brojne plodove. Upravo je advent poticaj da uđemo u dublji odnos s Isusom Kristom i da na taj način donesemo obilnije plodove.

Studentice Anamarija Rakoš i Lucija Tica pročitale su molitvu vjernika, nakon čega je student Franjo Knežević zapalio drugu adventsku svijeću. Profesor je zatim udijelio svima prisutnima blagoslov, a program je završen pjesmom: Poslan bi anđeo Gabrijel nakon čega su svima podijeljeni keksi.

Tekst: Maria Dragomirović
Fotografija: Nikolina Blažević

 

Image Gallery

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.