Baze podataka

Baze podataka

 

VAŽNE NAPOMENE:

  • Kako pristupiti?
  • Pristup svim elektroničkim izvorima informacija za djelatnike KBF -a (bazama podataka, e-časopisima) reguliran je putem IP raspona KBF-a. To znači da se tim sadržajima može pristupiti s računala koja su fizički smještena na KBF-u.
  • Pristup bazama izvan Fakulteta omogućen je prijavom uz korištenje AAI korisničkog imena i lozinke koji omogućuje pristup s bilo kojeg računala (kod kuće, na putu).
  • Više informacija na stranicama Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu. http://baze.nsk.hr

 


 

Nabava e-izvora u nacionalnoj licenci za 2024. godinu

Na mrežnim stranicama Nacionalne i sveučilišne knjižnice objavljen je utvrđen popis e-izvora koji će biti dostupni u nacionalnoj licenci u 2024. godini.

Za više informacija pogledati:

https://baze.nsk.hr/nabava-e-izvora-u-nacionalnoj-licenci-za-2024-godinu/

Za sva  dodatna pitanja zainteresirani se mogu obratiti  na  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 01 6164 172

 


 

Otvoren pristup na časopise Wiley

Izdavač Wiley otvorio je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici pristup na više od 1.400 časopisa u okviru područja društvenih i humanističkih znanosti, prirodnih i tehničkih znanosti te biomedicine i zdravstva objedinjenih u zbirkama Social Sciences and Humanities, Science, Technology and Medicine i Medicine & Nursing Collection.

Detaljnije informacije o dostupnim časopisima, ustanovama s pravom pristupa i mogućnosti udaljenog pristupa možete pronaći na poveznici: https://baze.nsk.hr/baza/wiley/.

Pristup je u Nacionalnoj licenci omogućen od 28.12.2023.-27.12.2024.

 


 

Probni pristup na Taylor & Francis eBooks

Izdavač Taylor & Francis je za hrvatsku znanstvenu i akademsku zajednicu omogućio probni pristup na cjelokupnu zbirku e-knjiga koja sadrži monografije, referentnu literaturu i udžbenike koji obuhvaćaju sva znanstvena područja.

Taylor & Francis eBooks sadrži više od 120.000 naslova koji obuhvaćaju sva područja znanosti, a knjige su dostupne isključivo za čitanje online.

Popis ustanova koje su uključene u probni pristup i kratke upute za korištenje zbirke možete pronaći na ovoj poveznici.

Probni pristup će biti omogućen do 13. svibnja 2024., a u slučaju poteškoća s pristupom obratite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 01 6164 172.

 


 

Probni pristup ProQuest One Academic i ProQuest One Psychology  ( 22.4.-22.5.2024.)

Tvrtka ProQuest omogućila je hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na skup baza podataka ProQuest One Academic i bazu podataka ProQuest One Psychology.

ProQuest One Academic objedinjuje multidisciplinarne sadržaje sljedećih baza podataka:

Academic Complete
Academic Video Online
ProQuest Central
ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT)

Dostupan sadržaj koji obuhvaća sva područja znanosti uključuje znanstvene i stručne časopise, e-knjige, disertacije, izvješća, audiovizualne sadržaje i drugo.

ProQuest One Psychology objedinjuje znanstvene časopise, videozapise i transkripte psiholoških savjetovanja, uključujući članke, disertacije i e-knjige koji obrađuju istraživačke metodologije, alate za mjerenje i slično, a baza uključuje i publikacije Američkog psihološkog društva (APA).

Probni pristup bit će omogućen do 22.5.2024. godine. 
Za sva dodatna pitanja obratite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 01 6164 172.

 

 

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.