(Ne)nastavno osoblje

Mobilnost (ne)nastavnog osoblja

Erasmus+ KA1 program individualne mobilnosti studenata provodi se u okviru Erasmus+ Programa Europske komisije, u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU, Zagreb.

Program Erasmus + je dio EU Programa za cjeloživotno učenje (LLP - Life Long Learning Programme) osmišljen za jačanje europskog prostora visokog obrazovanja kao i jačanje uloge visokog obrazovanja i stručnog usavršavanja u procesu inovacija.

U okviru potprograma Erasmus moguće je sudjelovati u individualnoj mobilnosti te u europskim obrazovnim projektima.

Osnovni ciljevi Erasmus+ studijskog boravka su: stjecanje novih iskustava u području obrazovanja, jezika i kulture; promicanje suradnje među visokoškolskim ustanovama i organizacijama; obrazovanje studenata s međunarodnim iskustvom; jednostavnije priznavanje razdoblja mobilnosti te prijenos bodova primjenjujući ECTS bodovni sustav.

Osnovna svrha boravka na inozemnoj ustanovi za nastavno osoblje je održavanje nastave ili stručno usavršavanje, te za nenastavno osoblje stručno usavršavanje.

Na natječaj se mogu prijaviti svi članovi nastavnog ili nenastavnog osoblja Sveučilišta u Osijeku koji su na Sveučilištu u Osijeku zaposleni temeljem ugovora o radu, te vanjski suradnici Sveučilišta u Osijeku koji imaju važeći Ugovor o djelu ili poslovnoj suradnji.

Pristupnici moraju imati hrvatsko državljanstvo ili državljanstvo neke druge države sudionice Erasmus+ Programa.

Nastavnici koji se prijavljuju na aktivnost održavanja nastave trebaju imati znanstveno-nastavno zvanje, umjetničko-nastavno zvanje ili nastavno zvanje. Zaposlenici u statusu znanstvenog novaka ili asistenta mogu se prijaviti za aktivnost održavanje nastave uz uvjet da su na matičnoj sastavnici uključeni u izvedbu nastave.

Mobilnost u svrhu studijskog boravka i/ili stručne prakse moguće je realizirati na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u Erasmus+ programskim zemljama. Programske zemlje su države članice EU (Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska), te Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Turska i Srbija.

Preduvjet za realizaciju mobilnosti u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja su sklopljeni Erasmus+ međuinstitucijski sporazumi između Sveučilišta u Osijeku i prihvatne visokoškolske ustanove. Nastavnik je obvezan održati najmanje 8 sati nastave tjedno. Za realizaciju aktivnosti stručnog usavršavanja na ustanovi koja nema status visokog učilišta nije potrebno sklopiti Erasmus+ međuinstitucijski sporazum.

Katolički bogoslovni fakultet dosada je ostvario suradnju sa sljedećim institucijama:

Belgija

Catholic University of Leuven

Faculty of Theology and Religious studies

Češka

Charles University of Prague

Catholic Theological Faculty

Slovenija

Univerza v Ljubljani

Teološka fakulteta

 

Austrija

Katolische privatuniversität, Linz

Ugovor

Njemačka

Westfälische Wilhelms-Universität, Münster

Katholisch-Theologische Fakultät

Ugovor

Njemačka

Universität Augsburg

Katholisch-Theologische Fakultät

Ugovor

 

Španjolska

Universidad Pontificia de Salamanca

Facultad de Teologia

Ugovor
 

Njemačka

Albert-Ludwigs-Universität Freiburg

Theologische Fakultät

Ugovor

Slovačka

Catholic University of Ružomberok

Faculty of Theology in Košice

Ugovor

Poljska

The Pontifical University of John Paul II in Krakow

Faculty of Theology

Ugovor
 

Njemačka

Theologische Fakultät Paderborn

Ugovor

Poljska

Adam Mickiewicz University in
Poznań

Faculty of Theology

Ugovor

 

Pravilnik Erasmus

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.