Studentski kutak

Zavjetno hodočašće u Dragotin

Ponedjeljak, 16 Svibanj 2016 |

U petak, 13. svibnja 2016., profesori, djelatnici i studenti KBF-a u Đakovu su već tradicionalno išli na hodočašće u Dragotin, svetoj Gospi Dragotinskoj. Prije samog hodočašća, zajednički smo molili u fakultetskoj kapelici a potom je dekan, prof. dr. sc. Ivica Raguž zazvao Božji blagoslov na sve hodočasnike.

Stigavši na odredište, zajednički smo slavili svetu Euharistiju. Euharistijsko slavlje predvodio je nadbiskup u miru, Marin Srakić, koji nam je u uvodnom dijelu ispričao o začetku ideje hodočašća tada Bogoslovnog sjemeništa i Visokog teološkog učilišta u Đakovu, koja je potrajala sve do danas – čitavih šezdeset godina kasnije. Profesor, doc. dr. sc. Davor Vuković priredio je propovijed gdje nas je pozvao služiti milosrdnom Ocu, kako mu je služila i Blažena Djevica Marija – odano, iskreno i ponizno. Nakon misnoga slavlja, duhovnik Velikog sjemeništa, mr. sc. Bože Radoš pozvao nas je da ostanemo još koji trenutak u crkvi, kako bismo se pomolili na više nakana. Nakon toga uslijedilo je zajedničko druženje i okrepa, te polazak za Đakovo.

Galerija slika

Zašto studirati na KBF-u u Đakovu?

Anita Lučić

Ana Puljić

Luka Ivković

Krešimir Bošnjak

Josip Matezović

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.