Događanja

Paljenje 4. adventske svijeće na KBF-u

Autor:  Tuesday, 22 December 2020 |

4. adventski svijeću na KBF-u, upalio je i molitveni nagovor predvodio, doc.dr.sc. Antun Japundžić, odgajatelj u Studentskom domu i povjerenik za formaciju studenata laika.

Istaknuo je da današnje evanđelje stavlja pred nas Marijin pohod Elizabeti. „Možemo reći da je to radosni pohod, radosni susret dviju rođakinja, Marije i Elizabete. Upravo ova njihova radost jest zbog Božje prisutnosti u njihovom životu, zbog onoga koji rasvjetljuje tmine i donosi radost, a to je sam Gospodin. I mi smo se danas sabrali i upalili četvrtu svijeću u ovom našem adventskom hodu. Upravo to svjetlo je simbol onoga koji donosi Svjetlo neugasivo i koji je Svjetlo koje donosi tračak nade, tračak radosti u tminama, a to je sam Isus Krist za čije se rođenje pripremamo i čiji dolazak iščekujemo.Ići sa Isusom kroz život znači hoditi u svjetlosti života na što smo kao vjernici i pozvani, a pozvani smo da budemo djeca svjetla. To možemo jedino po onome koji je Svjetlo, a to je novorođeni Isus.“

Upravo svetkovina Božića, koja je pred nama, potiče nas da kao vjernici primimo to Svjetlo radosti u svoja srca kako bi ono rasvijetlilo tmine našega života. Stoga smo i mi pozvani da nosimo to Svjetlo drugima kako bi na taj način i sami bili radost i prenosili radost na one s kojima živimo i koje susrećemo u svome životu. Dopustimo, stoga, da novorođeni Isus, koga iščekujemo, donese svjetlost i radost u naš život i u naše obitelji; dopustimo da se rodi i zasja u našem srcu!

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.