Događanja

7. siječnja 2021. upriličen blagoslov Katoličkoga bogoslovnog fakulteta

Autor:  Friday, 08 January 2021 |

Tajnik fakulteta, vlč. Petar Vidović, pred nekolicinom članova ne/nastavnog osoblja i profesora, upriličio je blagoslov Katoličkoga bogoslovnog fakulteta, pri čemu je istaknuo nekoliko refleksivnih misli, citirajući profesora Tomislava Ivančića, da „nas ništa ne čini tako kukavičkima i nesavjesnima, kao želja da nas svi bezuvjetno ljube. Tome bi trebalo dodati da nam ništa i ne zadaje toliko boli i muke, ništa nas ne uvodi u toliku depresiju i tjeskobu, kao stav prema životu u kojem očekujemo da nas naši bližnji i suradnici, cijene i vole“.

Stoga nas je potaknuo da na „život ne gledamo kao na trgovinu! Da ne pomažemo ljudima, da bi ih se kupilo, vezalo uz sebe; već da pružamo nesebičnu ljubav, bez očekivanja povratne koristi. Naš se život ne može osigurati nikakvim dobrim djelima, nikakvim zaslugama, nikojim dobročinstvom, već je dobro djelo samo po sebi nagrada“. Na tragu rečenog, zaključio je kako „tražiti da nas svi ljube, da nam budu zahvalni i da nam se dive, bio bi promašen život. Na zemlji  se trpi zbog neuzvraćene dobrote i ljubavi. Ovdje, nitko ne može ne zadobiti ranu, od onih za koje živi, za koje radi i kojima čini dobro. Nitko ne može ne biti kritiziran, ne biti više ili manje obespravljen i nitko ne može proći bez plača. Na zemlji se pati i ne vidi se direktno svjetlo, nego tek kroz suzu. Sretni mogu biti samo oni koji znaju da je život borba i da se ovdje sve pobjeđuje s ljubavlju; da se isplati biti dobar, samo po sebi;  da se ovdje odlazi, ali se zauvijek živi na nebu na temeljima naše plemenitosti i da ćemo tamo biti najsretniji što smo ovdje bili hrabri u poteškoćama, ustrajni u dobroti, uporni u ljubavi, bez uzvratnog očekivanja“.

Na temelju molitvenog nagovora, sastavila: Izv. prof. dr. sc. Suzana Vuletić

Contact us

Catholic Faculty of Theology in Đakovo

IBAN account:
Faculty: HR4523900011100474440
Dorm: HR3123900011500027586

 

The website KBF in Đakovo uses cookies to ensure a better user experience and functionality of the site. By continuing to browse the website, you agree to the terms of use.