Događanja

BOŽIĆNA ČESTITKA 2019.

Autor:  Ponedjeljak, 23 Prosinac 2019 |

20. prosinca 2019. godine,  na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu u dvorani biskupa Josipa Jurja Strossmayera održan je prigodan program ususret nadolazećem Božiću. Na početku je voditelj programa student Marijo Žunić pozdravio sve prisutne te najavio mješoviti fakultetski zbor koji je pod vodstvom maestra Andrića otpjevao tri pjesme: Ave o Marija, Psalite unigenito i Gloria in excelsis Deo. Nakon njih je student Bogdan Rudinski pročitao meditaciju Alekse Kokić U očekivanju Njegova rođenja.

Potom je predsjednik studentskog zbora, Antun Nikolić uputio svoju čestitku. Govorio je o povijesti slavljenja Božića. Podsjetio je sve kako su ovo posljednja vremena koja su nastala sjedinjenjem Boga i čovjeka u jednoj osobi, djetetu Isusu iz Nazareta. Pozvao je na humanosti i solidarnost prema onima koji su u potrebi, ali uvijek imajući na umu otajstvo utjelovljenja i da se svi poslovi koje čovjek radi ipak prvenstveno čine za Boga.

Svoju čestitku je uputio i dekan dr. sc. Vladimir Dugalić koji je govorio o neizmjernoj Božjoj ljubavi prema ljudima koja je išla do te razine da je postao čovjekom, djetetom. Postavio je pitanje koliko je svaki pojedinac zapravo slika Božja. Potiče li na mir, solidarnost i ljubav ili ne?

Zatim se obratio i pomoćni Đakovačko- osječki biskup mons. Ivan Ćurić. Govor je započeo mislima o Betlehemskom svjetlu koje su prošle nedjelju u katedralu donijeli skauti i djeca. To je znakovito jer djeca po svojoj otvorenosti i čistoći su zapravo najbliži Isusu. I on sam bira obličje djeteta kad dolazi u ovaj svijet. Isus je za života pozivao na obraćenje i na dječju otvorenost duha jer će se jedino tako ući u kraljevstvo Božje. Svatko je pozvan biti djetetom. Jedino tako dijete Isus rasvjetljava put i vodi u kraljevstvo Nebesko.

Program je dalje nastavljen u izvedbi pjesme Ave Marija solista Nikole Andrića u pratnji Brune Diklića na orguljama te druge izvedbe O Djetešce moje drago u kojoj im se priključio i Bogdan Rudinski na fruli.

Za kraj su svi sudionici zapjevali Radujte se narodi te je uslijedila tradicionalna studentska tombola u kojoj su svi studenti dobili darove.

Tekst / Fotografija: Matea Miličić / Brigita Kukuruzović

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.