Događanja

Paljenje 4. adventske svijeće na KBF-u

Autor:  Utorak, 22 Prosinac 2020 |

4. adventski svijeću na KBF-u, upalio je i molitveni nagovor predvodio, doc.dr.sc. Antun Japundžić, odgajatelj u Studentskom domu i povjerenik za formaciju studenata laika.

Istaknuo je da današnje evanđelje stavlja pred nas Marijin pohod Elizabeti. „Možemo reći da je to radosni pohod, radosni susret dviju rođakinja, Marije i Elizabete. Upravo ova njihova radost jest zbog Božje prisutnosti u njihovom životu, zbog onoga koji rasvjetljuje tmine i donosi radost, a to je sam Gospodin. I mi smo se danas sabrali i upalili četvrtu svijeću u ovom našem adventskom hodu. Upravo to svjetlo je simbol onoga koji donosi Svjetlo neugasivo i koji je Svjetlo koje donosi tračak nade, tračak radosti u tminama, a to je sam Isus Krist za čije se rođenje pripremamo i čiji dolazak iščekujemo.Ići sa Isusom kroz život znači hoditi u svjetlosti života na što smo kao vjernici i pozvani, a pozvani smo da budemo djeca svjetla. To možemo jedino po onome koji je Svjetlo, a to je novorođeni Isus.“

Upravo svetkovina Božića, koja je pred nama, potiče nas da kao vjernici primimo to Svjetlo radosti u svoja srca kako bi ono rasvijetlilo tmine našega života. Stoga smo i mi pozvani da nosimo to Svjetlo drugima kako bi na taj način i sami bili radost i prenosili radost na one s kojima živimo i koje susrećemo u svome životu. Dopustimo, stoga, da novorođeni Isus, koga iščekujemo, donese svjetlost i radost u naš život i u naše obitelji; dopustimo da se rodi i zasja u našem srcu!

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.