Događanja

Zavjetno hodočašće u Dragotin

Autor:  Petak, 14 Svibanj 2021 |

U četvrtak, 13. svibnja 2021. godine, profesori, djelatnici i studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu, išli su na zavjetno hodočašće Gospi Dragotinskoj.

Nakon okupljanja, započelo je hodočašće prema svetištu. Na putu je svatko sa svojim nakanama, molio krunicu u društvu ili samostalno. Stigavši na odredište, nakon kratkog odmora od pješačenja, započelo je svečano Euharistijsko slavlje koje je predvodio nadbiskup u miru, mons. Marin Srakić. Na početku Misnog slavlja, pozdravio je sve okupljene i podsjetio kako je došlo do toga da bogoslovi i studenti KBF-a u Đakovu hodočaste Gospi Dragotinskoj. U svojoj propovjedi, govorio je o Isusovu životu, muci, smrti i uskrsnuću. Uspoređuje Isusa s vojskovođama u Rimu koji nakon pobjeda imaju trijumfe. Razlika između njih i Isusa je ta što Isus za svoje pratitelje poziva siromašne i priproste ribare čije je glavno oružje molitva. Na Veliki petak, đavao je mislio da je konačno pobijedio, ali Isus uskrsava i otvara Nebo svim vjernim dušama koje su to dugo čekale. Nadbiskup je naglasio kako moramo biti svjesni da slijediti Isusov put znači trpjeti kao što je i Isus trpio. On je bio poslan uspostaviti kraljevstvo mira i ljubavi kojeg kršćani moraju izgrađivati svojim životom, onako kako nas je naučio sam Isus, služeći svim ljudima. Svoju propovijed, nadbiskup je zaključio pozivajući sve prisutne da nastoje svoj život iz dana u dan prilagođavati Majci koja je najbolje shvatila Isusove korake, koji su često vodili kroz trnje. Nakon svete mise, uslijedio je zajednički ručak i povratak u Đakovo.

Tekst: Maria Dragomirovic
Fotografija: Bernard Prelčec

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.