Događanja

Te Deum - misa zahvalnica za kraj ak. godine

Autor:  Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 |

4. lipnja 2021. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu u kapelici Marije Majke Crkve je održana misa zahvalnica za kraj akademske godine koju je predvodio nadbiskup Đuro Hranić u koncelebraciji profesora s fakulteta i odgojitelja sjemeništa.

Svoju homiliju je bazirao na Kristovu križu. Na križ ga je odvela ljubav, a ne prisila, sam je izabrao križ i smrt. Svojim primjerom je pokazao da smrt nema vlast nad onim koji ljubi.

Nadbiskup je rekao da ovu akademsku godinu završavamo zahvalom za sve one koji pomažu i podržavaju u radu fakulteta. Također je pozvao da se zapitamo kako smo prihvatili križeve ove akademske godine. To nije samo križ korona virusa, reakreditacije i ispita. To su križevi koji se jednostavno prihvaćaju. No uz njih se nalaze i križevi napada na samo dostojanstvo ljudske osobe, a protiv toga se svatko grčevito bori. Upravo se u vlastitim križevima otkriva tko smo i pozvani smo usvojiti Kristove obrasce ponašanja te je ophođenje s vlastitim križevima izraz vjere.

Misno slavlje je animirao zbor pod vodstvom Bogdana Rudinskog, a nakon mise je bila mala zakuska.

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.