Dr. sc. Drago Tukara

Dr. sc. Drago Tukara

Doc. dr.  sc. Drago Tukara
J.J. Strossmayera 58
31000 Osijek
Mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

 

Curriculum vitae

Rođen sam 7. Travnja 1965. godine u Gundincima gdje sam i završio osnovnu školu. Prve dvije godine gimnazije završio u Zagrebu u Nadbiskupijskom sjemeništu na Šalati, a druge dvije u Đakovu. Osnovni teološki studij završio sam na KBF-u u Đakovu. Zaređen sam za svećenika 29. lipnja 1992. godine u Đakovu. Službu župnoga vikara prvu godinu obavljao sam  u župi sv. Petra i Pavla u Osijeku, a četiri godine u župi Uzvišenja svetoga Križa u Osijeku. Godine 1997. Godine započeo sam postdiplomski studij u Rimu i završio doktoratom 2003. godine. Specijalizirao sam patrologiju na Patrističkom Institutu Augustinianumu u Rimu. Nakon doktorata vratio sam se u Nadbiskupiju Đakovačko-osječku gdje sam  od 2003. godine počeo predavati na KBF-u u Đakovu do danas. Pet godina obnašao sam službu Povjerenika za pastoral mladih, zatim nepunih pet godina bio sam kancelar u Ordinarijatu, zatim jednu godinu direktor Spomen-muzeja J.J. Strossmayera u Đakovu. Trenutno uz predavanje obnašam službu Direktora Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije te ravnatelja Vikarijata u Osijeku. Zadnjih godina intenzivno sam posvećen životu i radu karitativnih ustanova u nadbiskupiji koje redovno djeluju, ali isto tako kao dio opisa mojega rada su izvanredne situacije koje se dogode na našem i širem području, kao npr. migranti, posljedice od poplava, ugrožena područja.

Radi povjerenih službi ponajprije sudjelujem u životu mjesne Crkve na način da se uključujem u pastoralno planiranje kao član Nadbiskupijskog pastoralnog vijeća, kao član Konzultorskog vijeća, zatim kao član Komisije za mandate pri Katehetskom uredu, a kao član Prvostolnog kaptola obavljam sudjelujem u liturgijskom životu Crkve. Kao ravnatelj Caritasa sudjelujem svojim članstvom u planiranju karitativnog poslanja Crkve na nacionalnoj i međunarodnoj razini, s tim je povezano moje članstvo u GD Crvenoga Križa Đakovo. Vešć nekoliko godina član sam Odbora pri Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo u Osijeku.

Pri Katoličkom Bogoslovnom fakultetu uz redovito izvođenje nastave član sam Odbora za diplomske i završne ispite, član povjerenstva za nagrađivanje, a neko vrijeme sam bio član Etičkog povjerenstva i član povjerenstva za izdavačku djelatnost. Sudjelujem kao vanjski član u obrani doktorskih radova pri KBF u Zagrebu, gdje sam jedno vrijeme predavao na poslijediplomskom studiju.

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.