Studentski kutak

Zavjetno hodočašće u Dragotin

Četvrtak, 14 Svibanj 2015 |

U srijedu 13. svibnja, na blagdan Gospe Fatimske, studenti, profesori i djelatnici Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu hodočastili su u svetište Gospe Dragotinske.

Prije polaska uslijedila je molitva u studentskoj kapelici, a putem se još molilo kod Židovske bogomolje i zavjetne kapelice Gospi. Svetu misu je predvodio mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko osječki nadbiskup u koncelebraciji s profesorima KBF-a i odgojiteljima sjemeništa. Dekan, izv. prof. dr. sc. Ivica Raguž je u svojoj homiliji poručio kako nam čitanje iz Djela apostolskih o Pavlovu govoru na Aeropagu donosi lakoću navještaja Riječi Božje. Pavao ima miran stav prema poganima te ne govori odmah o Kristu. Govori im kako štuju nepoznatog boga, a onda im predstavlja vjeru u Trojedinoga Boga. Kršćanska vjera uvijek računa s križem, a Grci ne prihvaćaju da jedna osoba predstavlja vjeru. Kršćanski Bog je konkretni Bog koji ulazi u svijet. BDM je majka konkretnog Boga koji je srastao s čovjekom. Pozvani smo štujući Mariju i sami srastati s Bogom. Krist nam govori o Duhu kao Duhu Istine kojeg je potrebno prihvatiti. Bez ljubavi nema istine ni pravog razumijevanja. Marija je ljubavlju rasla u spoznaji i sama bila podučavana. Ako se njoj utječemo primamo pravu spoznaju jer bez nje nema teologije koja je prožeta strašću. Duh je onaj koji sluša i govori. Profesor Raguž je na kraju poručio kako teolozi trebaju hrabro i smjelo navješćivati Boga te se uvijek iznova utjecati BDM i otvoriti se djelovanju Duha Svetoga. Susret je završen zajedničkim ručkom i druženjem.

Galerija slika

Zašto studirati na KBF-u u Đakovu?

Anita Lučić

Ana Puljić

Luka Ivković

Krešimir Bošnjak

Josip Matezović

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.