Događanja

Održano gostujuće predavanje prof. Mounira Faraga (VIDEO)

Autor:  Slađana Bradarić/Suzana Vuletić Četvrtak, 19 Svibanj 2016 |

U srijedu, 18. svibnja 2016. godine na KBF-u u Đakovu održano je gostujuće predavanje prof. Mounira Farage na temu „Etika krjeposti u prilogu života kroz iskustvo islamske orjentalne kulture“. Na samom početku pozdrave profesoru Faragi i svima prisutnima uputio je izv. prof. dr. sc. Ivica Raguž. Predavanje su moderirali i prevodili doc. dr. sc. Suzana Vuletić i dr. sc. Tomislav Đukez.

Tema je nastojala ukazati na praktičnost etike rjeposti koja može pridonijeti poboljšanju kvalitete i same vrijednosti života. U ostvarenju tog prikaza, predavanje je bilo koncipirano u pet tematskih cjelina: (1) Poziv za hodom u ljubavi i bez straha, (2) Krjepost i trojstvena etika, (3) Doprinos krjeposti u organizacijskom i relacionom području, (4) Božja volja u radnom životu istinskog kršćanskog profesionalca, (5) Iskustva milosrđa, jakost, pravednost, umjerenost i razboritost.

Kroz svoje izlaganje, prof. Farag je istaknu dvije važne misli bez koje kršćanin ne može živjeti etično i krjeposno: "Milosrđe mi je milo a ne žrtva." i "Ne bojte se!" Ukoliko nam Krist posluži kao model našeg djelovanja, spomenute misli nužno moraju zaživjeti. "Kršćanin obdaren ovakvom milosti mora velikodušno staviti u službu zajednice svoju kompetentnost i profesionalnost kako bi služio svakom ljudskom životu.", naglasio je prof. Farag. "Voluntas Dei sanctificatio vostra" - misao je koja upućuje na to da je za svakoga volja Božja širiti ljubav i činiti dobro.

U duhu toga, sve nas je pozvao da svjedočenjem vlastitog života pobuđujemo socijalne strukture da humaniziraju savjest društva i organizacijskih tijela etikom krjeposti u prilogu kulturi života.

Video prilog možete pogledati na: https://youtu.be/LB_JKd0aguc

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.