Događanja

Paljenje treće adventske svijeće

Autor:  Srijeda, 15 Prosinac 2021 |

14. prosinca 2021. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu upaljena je treća adventska svijeća. Program su priredili studenti III. godine koji su na početku pjevali pjesmu Padaj s neba.

Nakon otpjevane pjesme, uslijedila su dnevna čitanja. Doc. dr. sc. Stanislav Šota u svojoj je homiliji govorio kako čitav naš vjernički život treba biti poput života Ivana Krstitelja. Naglasio je tri aspekta života Ivana Krstitelja. Prvi je odlazak Ivana Krstitelja u pustinju gdje se on odrekao svoga statusa kojeg je imao kao sin svećenika Zaharije i tako je ogoljen i otvoren Bogu i Njegovoj volji prepoznao Isusa Mesiju. Tako je pustinja postala mjesto upoznavanja Boga i razvoja vjere. Drugi je aspekt kompliment koji je Isus uputio Ivanu Krstitelju, a to je „Kažem vam, nije ni jedan čovjek rođen od žene veći od Ivana Krstitelja”. Sam Ivan Krstitelj za sebe kaže: „Ja sam glas koji viče u pustinji: Pripravite put Gospodinu!“ Tako je sv. Augustin rekao da je Ivan glas, a Isus Riječ. Treći aspekt je Ivanovo uhićenje gdje on pokazuje da biti Božji znači naviještati istinu u svim situacijama. Nakon homilije, studentica Iva Ferbežar zapalila je svijeću. Na kraju su studenti otpjevali pjesmu Zlatnih krila.

Tekst / Fotografija: Maria Dragomirović / Marija Hardi

 

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.