Događanja

Nastavnici s Teološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani borave na Fakultetu unutar Erasmus+ programa mobilnosti

Autor:  Srijeda, 04 Svibanj 2022 |

U sklopu Erasmus+ programa individualne mobilnosti nastavnog osoblja na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, u razdoblju od 2.-7. svibnja 2022. godine, borave profesori bračne i obiteljske terapije doc. dr. sc. Drago Jerebic i doc. dr. sc. Sara Jerebic s Teološkog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, Slovenija.

Profesor Drago Jerebic stručnjak je iz područja psihologije vjere i pastorala te član Katedre za bračnu i obiteljsku terapiju, psihologiju i sociologiju religije. Doc. dr. sc. Sara Jerebic specijalistica je bračne i obiteljske terapije te doktorica znanosti iz područja bračne i obiteljske terapije.

Tijekom svog boravka na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu sudjelovat će u izvođenju nastave na kolegijima Psihologija religije te Osnove pružanja psihološke podrške i pomoći. 3. svibnja 2022. godine susreli su se s Upravom Fakulteta te održali radionicu za sve zainteresirane studente i djelatnike na kojoj su predstavili svoj rad i interese te studijske programe koje nudi Teološki fakultet Sveučilišta u Ljubljani. Objasnili su mogućnosti nastavka studija te predložili modele unaprjeđenja postojeće međufakultetske suradnje. Razgovaralo se i o preliminarnim koracima u ostvarenju CEEPUS mreže te mogućnostima i okvirima zajedničkih međunarodnih projekata.

Studenti su aktivno sudjelovali postavljajući pitanja vezano uz slovenske primjere uloge, značaja, ugleda i položaja teologa na tržištu rada u Sloveniji te su predstavljene različite socijalne, pedagoške, psiho-terapeutske i karitativne mogućnosti rada i suradnje.

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.