Događanja

Tradicionalnom Večeri stvaralaštva na KBF-u započela 2. Teologijada

Autor:  Petak, 10 Lipanj 2022 |

Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, od 9. do 11. lipnja se održava 2. Teologijada, duhovno-intelektualni susret studenata teologije iz zemlje i inozemstva. 9. lipnja, u poslijepodnevnim satima su stigli studenti s Katoličkih bogoslovnih fakulteta iz Zagreba, Splita, Zadra, Sarajeva i Mostara.

Program Teologijade je započeo tradicionalnom Večeri stvaralaštva đakovačkih studenata. Na početku je mješoviti pjevački zbor pod vodstvom maestra Andrića izveo skladbu Slavite Boga u svetištu Njegovu. Nakon uvodne pjesme su predsjednica organizacijskog odbora Teologijade, Valentina Martinuš i dekan Katoličkog-bogoslovnog fakulteta u Đakovu, izv. prof. dr. sc. Vladimir Dugalić uputili pozdravne govore u kojima su svima izrazili dobrodošlicu. Nakon pozdrava, su prikazani video klipovi u kojima je ukratko predstavljen svaki fakultet. Sljedeća točka je bilo predstavljanje studentskih časopisa, Teofila iz Đakova, koji je predstavila Matea Miličić, Odraza iz Splita te Spectruma iz Zagreba, a primjerci tih časopisa su bili dostupni svima. Program su nastavili Iva Ferbežar na violini i Mario Perinec na glasoviru koji su izveli skladbu Johana Pahelbela Kanon u D-duru. Nakon njihove izvedbe je uslijedila predstava Riječ Božja dolazi u grad u izvedbi dramske skupine KBF- u Đakovu. Također je u programu nastupila i studentica Marija Hardi koja je predstavila svoju društvenu igru Učini pravu stvar koju je izdala Kršćanska sadašnjost s ciljem poticanja razvoja moralnih načela kod djece i mladih. Također je nastupio i student Tomislav Dobrijević iz Zagreba sa svojom autorskom pjesmom Čovjek iz Asiza. Posljednja je nastupila Ana Umiljanović koja je kazivala stihove pjesme O, daj mi, Dobri, biti mi daj! Fra Bonaventure Dude. Na temelju ankete među studentima, Studentski zbor je dodijelio nagrade profesorima koji su se najviše istaknuli u obogaćivanju studentskog života, a to su izv. prof. dr. sc. Suzana Vuletić, prodekanica fakulteta te mr. sc. Drago Marković. Također su dodijeljene nagrade najboljim djelatnicima izvannastavnih službi, a to su Marin Ivanišić i Vlado Tolušić. Studenti koji su se najviše istaknuli u izvannastavnih aktivnostima su Lucija Šimunić u mješovitom pjevačkom zboru, u Teofilu, Maria Dragomirović te u KBFTV-u Ivan Vuković te su i oni dobili priznanja. Dekan je na kraju zahvalio Valentini Martinuš za velik doprinos Teologijadi te je i ona dobila zahvalnica. U tom govoru je i svečano otvorio Teologijadu te je zbor otpjevao himnu Teologijade koju su napisali Lucija Šimunić i Bogdan Rudinski.

Nakon završenog službenog dijela programa studenti su sa svojim gostima nastavili druženje uz pjesmu i roštilj u sinodskoj dvorani fakultetske knjižnice.

Tekst / Fotografija: Matea Miličić / Marija Hardi

 

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.