Događanja

Aktivnosti Karitativno-humanitarne skupine studenata KBF-a

Autor:  Petak, 30 Rujan 2022 |

Predstavnici studenata, predvođeni voditeljicom karitativno-humanitarne skupine studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta, izv.prof.dr.sc. Suzanom Vuletić, ovih su dana dostavljali donacije pojedinim korisnicima socijalnih udruga i centara. Tim posjetima, u ime fakulteta, uručeni su brojni paketi knjiga koje smo uspjeli pribaviti zahvaljujući donacijama KBF-a u Đakovu, studentskog zbora u Osijeku i dipl.teol. Ivana Bassija, voditelja Udruge sv. Vinka Paulskog.

POSJET UDRUZI ZA PSIHO-SOCIJALNE POTREBE AMADEA
27. rujna 2022. posjetili su dnevni boravak za starije osobe u Đakovu, centar Amadea, koji pruža cjelodnevnu skrb starijim ljudima, predvođen s. Natalijom Fadigom. Boravak u ugodnom ambijentu korisnicima kvalitetno ispunjava dan, kroz razne aktivnosti i programe.

Korisnici dnevnoga boravka većinom su starije osamljene osobe, kojima nedostaju druženje i razgovor te nisu obuhvaćene drugim načinima skrbi svojih bližnjih. Centar pruža kreativne domaćinske radionice, športsko-rekreacijske aktivnosti, radno-okupacioni program, izlete i obilaske kulturnih događanja, razgovor i druženje korisnika, predavanja i tribine vezane uz treću životnu dob, prijevoz slabije pokretnih osoba, ugodnu atmosferu uz pjesmu i molitve, boravak i šetnju u prirodi te razne rekreativne aktivnosti, prilagođene tom uzrastu.

Ovo je svakako bila prilika da se studenti KBF-a u Đakovu povežu sa zajednicom i tako uspostave mogućnost volontiranja što bi Centru Amadea bilo od velike koristi.

 

POSJET ZAJEDNICI VJERA I SVJETLO „TRATINČICE MAJKE MARIJE TEREZIJE SCHERER“
U sklopu istog dana, studenti Katoličkog bogoslovnog fakulteta, Valentina Martinuš i Ivan Vuković, dostavili su setove prikladnih knjiga zajednici „Vjera i svjetlo – Tratinčice majke Marije Terezije Scherer“.
Zajednica već dvadesetak godina u Đakovu, okuplja pedesetak osoba s težim ili lakšim intelektualnim poteškoćama, njihove roditelje i prijatelje, koji se okupljaju na susrete jedanput mjesečno u Župi Svih svetih.

 

 

 

 

 

POSJET CENTRU ZA REHABILITACIJU I ODGOJ DJECE „ZLATNI CEKIN“ U SLAVONSKOM BRODU
29.rujna 2022., upriličen je posjet Centru za rehabilitaciju i odgoj djece „Zlatni cekin“ u Slavonskom Brodu. Kroz susret s ravnateljicom, Antonijom Domorad, pobliže smo se nastojali upoznati s aktivnostima Zlatnog Cekina u kojem djeluju vrtić i Poliklinika.
Poliklinika, Zlatni cekin, privatna je neprofitna usko specijalizirana ugovorna zdravstvena ustanova za rehabilitaciju djece koja se bavi polivalentnom rehabilitacijom djece s oboljenjima neuromuskulatornog i lokomotornog sustava kao i drugim oboljenjima centralnog-živčanog sistema.

Cekin-dječji vrtić je neprofitna organizacija i bavi se odgojem i obrazovanjem djece od prve godine djetetova života do polaska u školu, a njegova posebnost je u tome što se u njemu radi po programu Marije Montessori i integraciji djece s teškoćama u razvoju. Vrtić obuhvaća pet odgojno-obrazovnih skupina dobi od jaslica do polaska u školu, koji pohađa stotinjak dječice,  gdje je zastupljeno 30'ak djece s teškoćama u razvoju. Vrtić provodi i posebne programe: Ranog učenja engleskog jezika, Pred-škola, Program za potencijalno darovitu djecu i vjerski program Kateheza Dobrog Pastira.

 

 POSJET KUĆI SRETNIH CIGLICA
Posjetili smo i Kuću sretnih ciglica u Slavonskom Brodu, čija je misija pružanje podrške djeci i stvaranje boljih uvjeta za njihovo odrastanje. Vizija ustanove je omogućiti svoj djeci jednake šanse za kvalitetan rast, razvoj, odgoj i obrazovanje uz uslugu organiziranog stanovanja za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

 

 

 

 

 

Tekst: Ivan Vuković i Suzana Vuletić

 

Galerija slika

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.