Događanja

Novi ciklus edukacije u okviru programa cjeloživotnoga učenja na KBF-u u Đakovu

Autor:  Utorak, 13 Prosinac 2022 |

Nadbiskupija đakovačko-osječka povjerila je Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu Program katoličkog vjerskog odgoja djece predškolske dobi. Program je strukturiran prema pravilima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te se izvodi u obliku programa cjeloživotnoga učenja od akademske godine 2014./2015.

Nakon provedbe dvaju ciklusa programa, unaprjeđen i usklađen s novim pravnim okvirom, program je poslan na vrednovanje te je Odlukom Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku od 27. listopada 2022. godine Fakultetu dana suglasnost na ustroj i izvedbu programa cjeloživotnoga učenja koji sada nosi naziv „Teološko-katehetski program cjeloživotnoga učenja za odgajateljice i odgajatelje u vjeri (rani i predškolski odgoj)“.

Na temelju javnoga poziva u novomu ciklusu programa koji se provodi u akademskoj godini 2022./2023. upisano je 19 polaznika. Polaznici u prvomu dijelu ovoga jednogodišnjeg programa stječu osnovna teološko-katehetska znanja, na koja se u drugomu semestru nadovezuju didaktičko-metodička predavanja i vježbe vjerskog odgoja primjerenog djeci u ranoj i predškolskoj dobi. Polaznici se u drugomu dijelu programa opredjeljuju i biraju između dva smjera Religiozni odgoj i kateheza ili Kateheza Dobroga Pastira.

Nakon položenih ispita te izrade završnoga rada, polaznici su osposobljeni za poučavanje i odgoj u vjeri (rani i predškolski odgoj) te im se izdaje potvrda o završenom programu i dodatak potvrdi s detaljnim opisom programa te izvršenim obvezama kojima stječu ukupno 20 ECTS bodova. Završen program uvjet je za dobivanje kanonskoga mandata bez kojega polaznice sukladno propisima ne mogu provoditi vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama.

Tekst: Antonija Pranjković

 

Kontaktirajte nas

Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu

IBAN račun:
Fakultet: HR4523900011100474440
Studentski dom: HR3123900011500027586
OIB: 05384220316

 

Web stranica KBF-a u Đakovu koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.